Nieuws

Een meeting tussen twee kleppers: Jack Ma meets Elon Musk

Tesla-CEO Elon Musk en Alibaba-oprichter Jack Ma hadden het vandaag tijdens hun meeting over de planeet Mars en AI, maar zwegen in alle talen over de Amerikaans-Chinese handelsoorlog. Dat tot grote spijt van het publiek.

Het vriendelijke babbeltje tussen Musk en Ma werd gelivestreamed en was een onderdeel van de openingsceremonie van het jaarlijkse World Artificial Intelligence Conference in Shanghai.

Toen de geplande conversatie tussen de twee tycoons eerst werd aangekondigd, werd er druk gespeculeerd dat ze beiden de kans zouden aangrijpen om het over de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog te hebben. Dat gebeurde echter niet. Het duo zweeg in alle talen over de strubbelingen tussen hun beide landen en hadden het in de plaats daarvan over hun visie over hoe technologie en meerbepaald AI de wereld zou gaan veranderen.

Het gesprek leek niet meer dan een diplomatieke meeting te zijn. ‘Ik sta steeds verstomd van jou visie op technologie’, wist Ma te zeggen over zijn gesprekspartner. Ma omschrijft zichzelf ook als ‘optimistisch’ over de impact van AI op de mensheid. Opvallend is dat hij de oproerkraaiers over AI  omschrijft als ‘college smart’, dat terwijl hij zichzelf bestempelde als ‘street smart’. Daarnaast deelde Ma ook nog een complimentje uit aan Musk over de vooruitgang die die laatste boekt in ruimtevaarttechnologie. Musk merkte op zijn beurt ook weer de verdiensten op van China op dat gebied, en gaf fijntjes mee dat mensen ‘niet opgewassen zijn’ tegen computers.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business