telenet the park

Op korte tijd heeft telecomprovider Telenet al drie locaties voor zijn VR-playground The Park geopend. Binnenkort komt daar nog een vierde locatie bij.

Als je de wonderen van virtual reality wil ervaren zonder zelf een VR-headset aan te kopen en te installeren, dan kan je sinds iets meer dan een jaar terecht in The Park. Dit initiatief van Telenet maakt de mogelijkheden van virtual reality toegankelijk voor iedereen. The Park heeft intussen drie locaties (Antwerpen, Gent en Hasselt) waar in totaal meer dan 50.000 geïnteresseerden over de vloer zijn geweest voor een VR-sessie. Er wordt nu gezocht naar een vierde locatie.

The Park: een succesverhaal van a tot z

The Park was meteen een succes, aangezien het in zijn eerste jaar zorgde voor een omzet van 1 miljoen euro. Het concept gaat dan ook iets verder dan de gemiddelde VR-game in je woonkamer, aangezien je door middel van een rugzakje met daarin een krachtige laptop vrij rond kan lopen in een lege ruimte, terwijl je door je headset geniet van verschillende VR-landschappen. Er worden verschillende games aangebonden, waaronder actiegames waar je samen vijanden neerschiet of net tegen elkaar vecht. Die games werden aanvankelijk extern aangekocht, maar er zijn ondertussen ook games die Telenet zelf ontwikkeld heeft.

Een bezoekje aan The Park is echter niet goedkoop. Een sessie van een uur voor één persoon kost 35 euro, wat vergelijkbaar is met een ticket voor een echt pretpark in plaats van een virtueel pretpark. De gemiddelde leeftijd van bezoekers is ongeveer 30, maar ook studenten en grootouders met kleinkinderen maken soms uitstapjes naar de VR-playground, zeg Philippe De Schutter, CEO van The Park.

Leuven of Kortrijk?

Door het grote succes komt er ongetwijfeld een vierde (en in de toekomst misschien een vijfde, zesde, zevende…) locatie in Vlaanderen. De Schutter wou echter nog niet prijsgeven waar die locatie zal zijn, maar liet wel vallen dat het om Leuven of Kortrijk zou gaan. Wanneer die vierde locatie de fysieke en virtuele deuren opent, is tot slot nog onbekend.