Nieuws

Mozilla CEO Chris Beard kondigt vertrek aan

Eind dit jaar zal Chris Beard, de CEO van het bekende Mozilla, het bedrijf vaarwel zeggen. De zoektocht naar een opvolger is bij deze officieel opgestart.

Mozilla, het bedrijf achter de populaire browser Firefox, moet op zoek naar een nieuwe CEO. De huidige CEO van het bedrijf, Chris Beard, heeft namelijk via een blogpost aangekondigd dat hij eind dit jaar afscheid neemt van zijn rol als CEO en van Mozilla.

Beard werd vijf jaar geleden aangesteld als CEO van het bedrijf en was reeds sinds 2004 werkzaam bij de browsergigant. De afgelopen vijf jaar waren intens voor Beard, maar gaven hem wel een zekere voldoening. Volgens Beard heeft Mozilla nu alle fundamentele onderdelen op de juiste plaats zitten om de komende jaren verder te groeien, zodat hij bedrijf met een gerust hart kan verlaten.

Een expliciete reden voor zijn vertrek is er niet. De CEO geeft aan dat het nu tijd is om zijn batterijen op te laden en tijd met zijn familie door te brengen in afwachting van zijn volgende uitdaging.

Om de overgang zo vlot mogelijk te maken, werkt Beard nauw samen met zijn collega Mitchell Baker, voorzitster van de raad van bestuur van Mozilla. Samen zoeken zij naar een volgende CEO die Beard zal vervangen. Indien die vervanger niet tijd wordt gevonden, zal Baker zelf tijdelijk de rol van CEO invullen. Beard zegt wel dat hij zowel Baker als het bestuur zal blijven adviseren zoals voorheen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business