B&O

De Deense audioproducent B&O onthult op de Biennale van Venetië zijn exclusieve eerste Beosound Stage soundbar, je hebt er een vanaf 1500 euro.


Deze week gaat IFA in Berlijn van start. Maar Bang en Olufsen kan niet wachten met het lanceren van zijn allereerste soundbar: de Beosound Stage De exclusieve audioproducent heeft gebruik gemaakt van de Biennale in Venetië om zijn laatste nieuwe product voor te stellen.

B&O op CES 2016

Al in 2016 onthulde B&O zijn Beosound 35, maar die werd niet echt verkocht als een soundbar. Daar moet de Beosound Stage verandering in brengen. De soundbar kan zowel aan de muur worden opgehangen als in/op een kast verwerkt zijn. De speaker ziet er echt heel mooi uit. Om die stijl te bekomen werkte het audiobedrijf samen met het Deense NORM Architecten.

De Beosound Stage heeft de gekende bronzen en aluminium materialen aan boord. Je kan er ook voorkiezen om een eikenversie aan te schaffen. Maar die versie zal je zo’n 850 dollar extra kosten. B&O heeft de knopjes om de soundbar te bedienen aan de zijkant voorzien. Als je dan voorbij wandelt en bijvoorbeeld een liedje wil skippen kan dat snel en gemakkelijk.


B&O
Bediening langs de bovenkant is een stuk handiger dan opzij.

Specs

De Beosound Stage is voorzien van 11 volwaardige drivers die ieder 50 watt leveren. Het bedrijf laat weten dat van de 11 divers er een aantal groter woofers zijn voorzien. Zo creëert de Beosound Stage extra diepe tonen en een prachtige bass. Verder ondersteund de nieuwe soundbar Dolby Atmos voor een immersieve 3D-audio ervaring. B&O zou hiervoor het juiste materiaal voorzien hebben zodat de soundbar ook in de toekomst kan geüpdatet worden.

De soundbar biedt connectiviteit als bluetooth, WiFi, Chromecast, AirPlay 2 en tot slot de mogelijkheid tot multiroom.  De soundbar krijgt ook een aantal audioprofielen mee afhankelijk van je doel. Zo kan je kiezen tussen TV, muziek, film, avondmuziek of gewoon niets. Aan de hand van de B&O app kan je extra functies krijgen om de EQ van je Soundbar Stage te veranderen.

De soundbar zal beschikbaar zijn vanaf deze herfst en het prijskaartje kan je waarschijnlijk al raden. Het aluminium of bronzen model zal zo’n 1500 euro kosten. Wil je de eiken versie? Dan leg je de volle 2.250 euro op tafel.

B&O
De Beosound Stage past naadloos in je moderne interieur.