Nieuws

Blokkeer automatisch afbeeldingen in Gmail voor iOS

Gmail geeft je vanaf vandaag weer de mogelijkheid om afbeeldingen niet meer automatisch in te laden. Mails gaan sneller en je verbruikt minder data.

Sinds de laatste update van Google’s Gmail-applicatie voor iOS kan je het automatisch inladen van afbeeldingen in mails, uitschakelen. Een handige nieuwe functie die momenteel enkel beschikbaar is voor de iOS-versie van Gmail.

Ergens in een ver verleden

Al sinds de eerste dagen vroeg Google’s mailapplicatie altijd of het afbeeldingen in een mail mocht inladen. Maar al sinds 2013 heeft Google deze functie uitgeschakeld. Waarschijnlijk zelfs zonder dat je het nog maar doorhad. Sinds dat jaar begonnen veel e-mailproviders zelf regels via hun servers op te leggen. Afbeeldingen via bijlage werden moeilijker om te verzenden, zo wilden de providers het verspreiden van malware tegen gaan.

Om de providers tegemoet te komen stelde Gmail een functie in waarmee het mogelijk was om de afbeeldingen via Google’s eigen proxy-servers te versturen, zodoende gebruikers wel nog afbeeldingen gemakkelijk en veilig naar elkaar kunnen mailen.  Vanaf dan werden alle afbeeldingen weer gewoon automatisch ingeladen.

Traag en log

Als je een trage of instabiele verbinding hebt is de nieuwe Gmailfunctie echt wel heel handig. Je mails zullen sneller inladen en je verbruikt minder data. Want vaak zijn de afbeeldingen in mails toch niet relevant.

Wil je deze functie graag gebruiken? Ga in de Gmail-app naar instellingen > tik op je Google-account > Afbeeldingen > maak je keuze.

Gmail app > instellingen > account > afbeeldingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business