MX Master Keys

Logitech heeft vandaag de MX Master 3 draadloze muis en het MX Keys draadloze toetsenbord met achtergrondverlichting aangekondigd.

Advertentie

Logitech heeft vandaag de MX Master 3 muis voorgesteld, ondertussen de derde generatie van deze populaire muis. Daarbovenop werd er ook een nieuw toetsenbord aan de MX line-up toegevoegd, namelijk MX Keys. 

De vorige generaties van de MX Master waren enorm populair en zijn ook nog steeds de TechPulse-redactie terug te vinden. Er zijn natuurlijk altijd verbeteringen mogelijk en daarvoor ging Logitech deze keer aankloppen bij hun gebruikers. Het resultaat is de MX Master 3, een draadloze muis die voorzien is van USB-C. Veel accessoires weigeren nog steeds deze nieuwe standaard te gebruiken en we zijn blij dat Logitech dit wel heeft gedaan. Intern vinden we dezelfde 4000 DPI sensor als zijn voorganger terug en is er uiteraard Bluetooth ondersteuning, waardoor er tot 3 computers aan dezelfde muis gelinkt kunnen worden. De batterijduur wordt door Logitech op 70 dagen gezet.

Eerste MX Master met Magspeed scrollwiel

Laten we eerst een kijkje nemen naar het scrollwiel, waarover veel feedback kwam in vorige generaties. Deze keer werd er gekozen voor een volledig stainless steel ontwerp, waardoor je tot 90 procent sneller kan scrollen, en is voorzien van twee rijen tanden en een lichte helling voor optimale grip en gebruiksgemak. Logitech heeft een nieuwe elektromagnetisch systeem (Magspeed) ontworpen om het oude mechanische scrollwiel te vervangen. Via de knop net onder het scrollwiel kan gekozen worden voor één van twee modi. De eerste laat je zeer precies scrollen, alsof je een tandwiel aan het draaien bent, de andere laat je dan weer enorm snel door lange pagina’s scrollen, handig voor programmeurs bijvoorbeeld die honderden lijnen code moeten doorspitten. Het feit dat dit nieuwe scrollwiel muisstil is, is misschien nog de beste nieuwigheid. 

Vertrouwd design, maar beter

De MX Master 3 heeft nog steeds dezelfde vertrouwde vorm, maar er zijn een reeks aanpassingen gemaakt die voor een betere gebruikservaring moeten zorgen. Zo is het design opnieuw opgebouwd en getest aan de hand van handgegoten vormen, om zo kleine aanpassingen te maken voor een betere ergonomie. Er werden ook enkele grotere wijzigingen gemaakt, want de linkermuisknop is nu duidelijk langer, wat praktisch is én er beter uitziet. Ook de terug en vooruit knoppen hebben een nieuwe plaats gekregen, net onder het bekende horizontale scrollwiel van de muis. De knoppen staan nu verder van elkaar en meer naar voor, wat voor minder belasting van je duim zorgt bij veelvuldig gebruik. Ook de horizontale scroll is vernieuwd en is groter geworden dan bij zijn voorganger (en eveneens opgebouwd uit stainless steel). Horizontaal scrollen in Excel mag hierdoor geen probleem meer zijn en je kan ook door je browsertabs scrollen of frame per frame vooruitgaan in Adobe Premier, dankzij de app-specifieke profielen die beschikbaar zijn via de Logitech Options software. Het is even wennen, maar als snel kan je niet meer zonder. 

De MX Master 3 komt in de rekken te liggen voor een prijs van 109 euro. 

MX Master 3 Keys

MX Keys en Keys Plus

Tenslotte is er ook nog het MX Keys Illuminated keyboard, een draadloos toetsenbord dat gebaseerd is op het huidige Craft toetsenbord van Logitech, maar de draaiknop achterwege laat. Net zoals bij die laatste zijn de toetsen voorzien van kuiltjes die voor een optimale typervaring moeten zorgen. Slimme backlighting is ook aanwezig, die automatisch wordt aangepast aan de lichtomstandigheden en het batterijniveau. Zet je manueel alle verlichting af, dan kijk je naar een batterijduur van maximaal 5 maanden, met alles aan wordt dat tien dagen. 

Nieuw is de polssteun die deel uitmaakt van het MX Keys Plus-pakket, dat beschikbaar is voor 119 euro, terwijl de MX Keys apart 109 euro zal gaan kosten. 

Binnenkort kan je de uitgebreide review van zowel de MX Master 3 als MX Keys verwachten op TechPulse. 

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review Logitech MX518: Wederopstanding van een legende

Toen een collega de MX518 op mijn bureau dropte, keek ik alsof een oude vriend uit de dood was opgestaan, en in veel opzichten klopt dat ook. De iconische muis waar ik mee opgroeide, is herboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here