Nieuws

Kersvers KPN directeur Dominique Leroy ontkent handel met voorkennis

Uittredend Proximus CEO, Dominique Leroy, bevindt zich in zwaar weer. Na de verkoop van haar aandelen onderzoekt de FSMA of ze zou gehandeld hebben met voorkennis.

Vorige week liet Dominique Leroy, CEO van Proximus, weten dat ze haar mandaat niet zou verlengen en aan de slag gaat bij de Nederlandse tegenhanger KPN. Niet veel later kwam de Belgische beurswaakhond FSMA ook met nieuws. Het zou een onderzoek uitvoeren naar de verkoop van Leroy’s Proximus-aandelen.

“Ik begrijp dat de timing achteraf gezien de perceptie kan wekken dat ik dit juist deed voor en omwille van mijn vertrek, maar dat is zeker niet de reden van mijn verkoop”

Proximus verkoop

De FSMA onderzoekt of Dominique Leroy gehandeld heeft met voorkennis toen ze haar aandelen bij Proximus in juli verkocht. Die aandelen hadden een totaalwaarde van zo’n 285.000 euro, lezen we op de website van de FSMA. Daarop volgde een reactie van de vakbonden die eisten dat mevrouw Leroy onmiddellijk zou opstappen. De bonden spraken over ‘een breuk van het vertrouwen’.

Toelichting

Gisteren heeft uittredend CEO Dominique Leroy, in een persbericht toelichting gegeven bij haar ontslag en de verkoop van haar persoonlijke aandelen. In het persbericht ontkent de CEO formeel dat ze haar aandelen niet heeft verkocht met voorkennis. “Op het moment van verkoop had ik niet besloten Proximus te verlaten”, stelt Leroy. De CEO zat tussen 22 november 2018 en 1 augustus 2019 in een ‘gesloten periode’ waarbij ze geen transacties mocht uitvoeren. Het zou altijd haar bedoeling geweest zijn de aandelen te verkopen, echter kreeg ze de kans niet door die ‘gesloten periode’. Tot nu.

Perceptie

“Ik begrijp dat de timing achteraf gezien de perceptie kan wekken dat ik dit juist deed voor en omwille van mijn vertrek, maar dat is zeker niet de reden van mijn verkoop”, verdedigt Leroy zich nog. Tot slot geeft ze nog aan dat ze de publieke perceptie betreurt. Die ligt naar eigen zeggen niet in lijn met haar waarden over integriteit en transparantie.

Intussen vergroot de druk op Leroy om meteen op te stappen. Leroy liet aan De Tijd weten dat ze zelf geen problemen ziet. “KPN is geen concurrent voor Proximus en er zijn ook geen internationale fusies aan de orde”, aldus Leroy. Er zou dus geen sprake zijn van een belangenconflict tussen haar huidige en nieuwe werkgever.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business