Pocket Cast maakte dinsdag bekend dat het zijn app gratis ter beschikking zal stellen, in combinatie met betaalde abonnementen voor de internetversie. Gebruikers die ooit betaalde voor de internetversie werd een abonnement voor drie jaar beloofd. Dat heeft Pocket Cast nu herzien naar een levenslang abonnement.

Pocket Casts, de populaire app om podcasts te beluisteren, was sinds 2010 altijd een betaalde app. Daar kwam echter deze week verandering in. Pocket Casts CEO Owen Grover meldde het nieuws dat de mobiele app gratis zal kunnen worden gedownload. Naar eigen zeggen wilt het bedrijf de app hiermee toegankelijk maken en een wereldwijd netwerk creëren.

Om de verloren inkomsten van de downloads toch enigszins te compenseren, voegt Pocket Casts een betalend abonnement toe aan zijn mobiele app. Dit abonnement kreeg de naam Pocket Casts Plus, en kan aangekocht worden voor €1 per maand of €11 per jaar. Met zo’n Plus-account krijgen gebruikers een opslagruimte van 10GB ter beschikking, en kunnen ook niet-podcastbestanden via de desktop- en internetversie afgespeeld worden.

Internetversie wordt onderdeel van het betaalde abonnement

Het nieuws van Pocket Casts werd met gemengde gevoelens onthaald. Vooral het feit dat de internetversie enkel nog maar kan gebruikt worden bij aankoop van een Plus-abonnement bleef niet onbesproken. Voordien kon de internetversie aangekocht worden voor een bedrag van ongeveer €8. Na deze eenmalige betaling kregen gebruikers wel toegang tot alle functionaliteiten.

Gebruikers van de internetversie voelden zich dan ook lichtjes op de tenen getrapt toen Pocket Casts aankondigde dat voor de internetversie voortaan jaarlijks betaald zou moeten worden. Bij het aankopen van de internetversie, maakte Pocket Casts immers altijd de belofte dat het slechts om een eenmalige betaling zou gaan om daarna ten volste van het programma te kunnen genieten. Pocket Casts ging er prat op niet mee te doen aan het ‘freemium gedoe’.

Pocket Casts wilde deze frustraties tegemoet komen en beloofde gebruikers die ooit betaald hebben voor de internetversie voor drie jaar een Plus-abonnement. Dit vonden de gebruikers echter niet voldoende. Pocket Casts komt hun gebruikers nu tegemoet en geeft hen een levenslang Plus-account.

Belangrijk: dit geldt enkel als je betaald zou hebben voor de internetversie. Wie ooit betaald heeft voor de app, moet wel gewoon een Plus-abonnement aankopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here