Nieuws

Facebook introduceert nieuw VR-netwerk Horizon

Met Horizon creëer je je eigen wereld, kun je games maken en met vrienden socializen. Het enige wat je nodig hebt is een Augmented Reality bril.

De opvolger van Second Life is hier! Facebook komt met een nieuw Virtual Reality-netwerk, genaamd Horizon.

VR-ervaringen

Het social media-platform is al langer bezig met VR-ervaringen, zo heb je Facebook Spaces uit 2017 waar gebruikers met elkaar kunnen chatten, VR-selfies kunnen maken en films kunnen kijken. En Oculus Rooms uit 2016, een virtual reality appartement dat je helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. En vanaf volgend jaar is daar dan het VR-sociale netwerk Horizon. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het netwerk zodat het begin 2020 gelanceerd kan worden.

Horizon World Builder

Maar wat is Horizon nou precies en wat kun je er als Facebook-gebruiker mee? Allereerst is het belangrijk om te weten dat je alleen toegang kan krijgen als je in het bezit bent van een AR-bril. Horizon is gecentraliseerd rondom een stadsplein. Voordat je het netwerk ingaat kunt als gebruiker je eigen avatar ontwerpen, zo kun je kiezen hoe je eruit wil zien en wat je draagt. Hiervoor is een uitgebreide set van avatartools beschikbaar gesteld. Als je dit hebt voltooid, dan ga je naar binnen en kun je met behulp van de Horizon World Builder allerlei dingen bouwen. Dat zijn bijvoorbeeld gaming arena’s, relaxruimtes en je kunt zelf je eigen tropisch eiland creëren. Ook kun je activiteiten maken zoals films kijken en gamen met vrienden. En dat kun je allemaal ontwerpen zonder dat je hoeft te coderen.

Vriendelijk en nieuwsgierig

Horizon is geen plek voor cyberpesters, zo benadrukt Facebook. “Als inwoners van Facebook Horizon is het onze verantwoordelijkheid om een cultuur te creëren waar het draait om respect. Een Horizon-inwoner is vriendelijk, open en nieuwsgierig”. Om hier toch enige controle op te houden zijn er handhavers aangemaakt, de Horizon Locals. Zij zorgen ervoor dat het VR-netwerk een veilige omgeving blijft voor iedereen.

De komst van Horizon betekent ook het einde voor Facebook Spaces en Oculus Rooms. Het virtual reality-sociale netwerk is vanaf begin 2020 beschikbaar. Hieronder kun je alvast een voorproefje zien van Horizon.

https://www.youtube.com/watch?v=Is8eXZco46Q

augmented realitysociale netwerkvirtual reality

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals