OnePlus

We moesten veel geduld uitoefenen. Maar hij is er dan toch. OnePlus lanceerde gisteren zijn eerste tv-toestellen op de Indische markt.

Het heeft lang mogen duren. Geruime tijd kregen we druppelsgewijs details binnen over de Chinese smartphonegigant zijn TV-toestellen, maar gisteren maakte OnePlus India op Twitter de laatste details over de langverwachte televisietoestellen bekend.

OnePlus India

Voor de duidelijkheid, de OnePlus TV Q1 serie zal eerst in India beschikbaar zijn. Het gaat om een 55-inch televisie met een 4K QLED beeld in combinatie met Dolby Vision en HDR10+. Verder heeft de Q1 verschillende mogelijkheden op vlak van connectiviteit. Het toestel biedt twee HDMI 2.0 poorten en krijgt ingebouwde WiFi en bluetooth 5.0. mee. Heel wat mogelijkheden dus voor een laaggeprijsd toestel.

Uiteraard mag ook Android TV en Google Assistant of Alexa hier niet ontbreken. Aan de hand van de OnePlus Connect applicatie kan je de TV gemakkelijk connecteren. Wanneer je bijvoorbeeld een oproep ontvangt op je OnePlus-toestel zal de tv automatisch het volume verlagen zodat je in alle rust je telefoongesprek kan uitvoeren. De voordelen van een eco-systeem. Maar er is meer; het nieuwe tv-toestel heeft ook Google Chromecast meegekregen in het toestel.

Verkoop

Zoals eerder vermeld is het toestel momenteel enkel te koop in India. Omgerekend zal het standaard model 985 dollar kosten en de Pro-variant 1407 dollar. Het verschil? Beide krijgen Dolby Atmos-ondersteuning maar de het pro-model heeft 8 speakers i.p.v. 4 bij het standaardmodel. Maar het grootste verschil tussen de twee modellen is de stand die meegeleverd wordt bij het pro-model. Wil je bij de gewone OnePlus TV toch een stand? Dan kan je deze Apple-gewijs extra aankopen voor de prijs van 42 dollar.

OnePlus TV Benelux

Er wordt momenteel geen woord gerept over de beschikbaarheid van het televisietoestel in andere landen. Afwachten dus. Intussen heeft de Chinese smartphonebouwer zijn 7T al uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

OnePlus onthult OnePlus 7T met 90Hz AMOLED-scherm

OnePlus heeft vandaag de OnePlus 7T voorgesteld. Het toestel heeft een 90Hz AMOLED-scherm en komt met Android 10 en OxygenOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here