Nieuws

Update Twitter doet mobiele app crashen

Een recente update van de Android app van Twitter liep niet helemaal zoals gepland. Een oplossing werd gelukkig snel gevonden.

Krijg je vandaag de app van Twitter op je smartphone niet geopend? Dan ben je verre van de enige. Veel gebruikers stelden doorheen de dag vast dat wanneer ze de app wilden, die zonder pardon meteen weer uitviel.

Twitter was er dan ook vroeg bij om een verklaring te geven voor het probleem. Het zou te wijten zijn geweest aan een recente software update. Hoe dit er dan juist voor zorgde dat de app niet kon opgestart worden, legde Twitter niet verder uit. De update had enkel invloed op de app voor Android toestellen, niet voor iOS. Twitter riep dan ook op om de laatste updates niet uit te voeren.

Snelle oplossing

Maar veel mensen stellen immers hun smartphone zodanig in dat die apps automatisch downloadt wanneer er verbinding met een wifi netwerk. Veel gebruikers hadden de update dus al op hun smartphone staan, waardoor ze de app niet meer konden gebruiken. Gelukkig vonden zij snel zelf oplossingen. Sommige gebruikers konden de app weer laten werken nadat ze de dataopslag en cachegeheugen leegmaakten.

Ter informatie geven we je even mee hoe je dat doet voor eender welke app in Android. Ga naar de instellingen van je menu en open het menu ‘Apps’. Kies dan een app uit en ga naar ‘Opslag’. Hier kan je opgeslagen gegevens van de app wissen (bestanden, instellingen, accounts) en/of cache legen. Het is zeker aan te raden dit af en toe te doen om onbenut opslaggeheugen vrij te maken.

Verwijder af en toe de opgeslagen data en cache van je apps om opslagruimte vrij te maken.

Voor andere gebruikers volstond het om de app te verwijderen en weer te installeren. Gelukkig bood Twitter ook zelf snel een oplossing. Lezers van Android Authority bevestigden via Twitter dat er in de Play Store een update verschenen was die het probleem oplost. Na de update ook zelf door te voeren, kunnen we bevestigen dat dit inderdaad zo is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business