whatsapp

Berichtenapp WhatsApp werkt aan een functie waarmee je berichten zichzelf automatisch verwijderen na een bepaalde tijdsspanne.

Als je gevoelige informatie online verstuurt via een app of website, loop je altijd het risico dat die berichten in principe door iedereen gevonden kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan wachtwoorden of geheime codes die je best voor jezelf houdt. Berichtenapp WhatsApp heeft daar een oplossing voor gevonden in de vorm van Disappearing Messages. Die “verdwijnende berichten” zullen zichzelf na een opgegeven tijdsperiode automatisch verwijderen.

Nog niet beschikbaar

De Disappearing Messages zijn momenteel nog niet beschikbaar in WhatsApp, ook niet in bètaversies van de app. WABetaInfo heeft de functie ontdekt in het instellingenmenu van groepsgesprekken, maar geeft aan dat hij nog niet werkt. Bij de instelling voor Disappearing Messages kregen zij voorlopig twee opties: vijf seconden of een uur.

Hoe de functie in de praktijk zal werken, is geheel onduidelijk. We verwachten alleszins dat de functie niet uitsluitend voor groepsgesprekken zal zijn en ook ingeschakeld kan worden voor privégesprekken. Wanneer de aftelklok voor de Disappearing Messages begint, is ook nog een vraagteken. Verwijdert het bericht zich vijf seconden nadat jij het hebt gestuurd of vijf seconden nadat het gelezen is? En, in het geval van groepsgesprekken, vijf seconden nadat de eerste persoon het heeft gelezen of vijf seconden nadat iedereen het heeft gelezen?

Het is tot slot niet bekend wanneer de Disappearing Messages wel beschikbaar zullen zijn.