Nieuws

HTC geeft toe: te weinig innovatie in smartphones

HTC heeft een opvallende mea culpa geslagen voor de dalende verkoop van zijn smartphones. De Taiwanese fabrikant geeft toe dat ze te weinig innoveerden in hardware.

Yves Maitre, sinds een maand CEO van HTC, was afgelopen weekend te gast voor een live-interview bij TechCrunch Disrupt. De Fransman volgde in september Cher Wang op. Tijdens het interview gaf hij zijn visie waarom de verkoop van smartphones al jaren dalende is. Opvallend genoeg legde de CEO de schuld bij het eigen bedrijf. Volgens hem heeft de smartphonefabrikant tijdens de laatste jaren te hard ingezet op VR en daarmee zijn smartphonedivisie verwaarloosd.

Volgens Maitre investeert HTC al jaren niet meer in innovatie van diens hardware. De concurrentie is dit ondertussen wel gewoon verder blijven doen. Daarom staat HTC nu flink achter op Apple, Samsung en Huawei. Doordat andere merken veel innovatiever zijn dan HTC-smartphones, is de verkoop in neergang. De laatste high-end smartphone voor de mainstreammarkt die HTC uitbracht, was de U12+ die in mei 2018 verscheen. Nadien volgde nog de minder succesvolle HTC Exodus en de HTC Desire 19+. Op een grote release van HTC op de smartphonemarkt is het dus al een tijdje wachten.

HTC zette sinds drie jaar geleden vol in op Virtual Reality. Vorige week nog bracht met de HTC Vive Cosmos een gloednieuwe VR-headset op de markt. Dat is volgens Maitre een inschattingsfout geweest van HTC. Niet omdat Maitre niet gelooft in VR: hij noemde het eerder een fout in timing. Bij HTC geloofden ze drie jaar geleden dat VR sneller mainstream zou worden.

“Het goed hebben op het verkeerde moment is hetzelfde als het fout hebben en het fout hebben op het goede moment is hetzelfde als het goed hebben. Wij hadden het goed op het verkeerde moment.”

Yves Maitre, CEO van HTC.

Verrassing

Maitre wil als CEO een nieuwe weg inslaan met HTC en zich weer focussen op de smartphonemarkt, waar het origineel groot mee werd. Hij lichtte een tipje van de sluier dat we in de komende maanden nog wat van HTC mogen verwachten. Volgens Maitre ‘verwachten mensen de beste hardware en fotografie van HTC’ en wil het bedrijf hier in de komende maanden weer aan beantwoorden.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business