Belangrijk nieuws voor alle PlayStation-fans. Sony is vandaag eindelijk naar buiten gekomen met officieel nieuws rond zijn nieuwste console.

Het was een tijdje wachten tot we nog eens wat hoorden over de opvolger van PlayStation 4. Maar vandaag heeft Sony ons eindelijk de naam en releasedatum bevestigd. Oké, dat de console de naam PlayStation 5 krijgt, dat konden we wel zien aankomen.

Maar vooral het nieuws over de releasedatum zal gamers interesseren. Sony wil de PlayStation 5 net voor de feestdagen van 2020 op de markt brengen. Dus met een beetje geluk ligt er volgend jaar een PlayStation 5 onder de kerstboom…

Haptische technologie

Buiten deze mededeling krijgen we nog niet al te veel informatie, omdat de PlayStation 5 nog in volle ontwikkeling is. Wel geeft Sony al te kennen dat het de technologie van de controllers wil vernieuwen met haptische technologie. Haptische technologie kan via bijvoorbeeld trillingen een reactie van de gebruiker forceren. Het hintte eveneens naar nieuwe adaptieve triggers, die de L2/R2 triggers op de achterkant moeten vervangen. Deze technologie dient volgens Sony om spelers de games nog intenser te laten beleven. Recent verscheen ook een patent online dat Sony had aangevraagd op een virtuele assistent voor de PlayStation. Of die effectief zal verschijnen op de PlayStation 5, heeft Sony nog niet officieel bevestigd noch ontkend.

LEES MEER: Facebook-integratie verdwijnt (tijdelijk) op PlayStation 4