Nieuws

Mag je huisdier binnenkort mee met Uber?

Uber test een nieuwe optie die gebruikers laat aangeven dat ze hun huisdier willen meenemen.

Onaangekondigd een huisdier willen meenemen als je een Uber bestelt, het kan wel eens voor problemen zorgen. Gebruikers zijn ook niet verplicht om dit op voorhand door te geven, ondanks dat Uber dit wel aanraadt. Niet alle chauffeurs zijn immers even happig om een hond of kat mee te nemen in hun auto. Ze zijn allergisch aan de haren of hebben gewoon geen zin om na elke rit hun auto te moeten stofzuigen. De gedachte dat een hond een extra ‘fooi’ zou achterlaten in de wagen, is wellicht de grootste nachtmerrie voor elke bestuurder.

Uber wil nu toenadering zoeken tussen huisdiereigenaars en zijn chauffeurs. In enkele Amerikaanse steden gaat het een nieuw feature testen waarmee gebruikers op voorhand kunnen doorgeven of ze hun huisdier willen meenemen. De testperiode start 16 oktober. Dat zal $3 of $5 extra kosten bovenop de kostprijs van de rit.

Chauffeurs kunnen zelf kiezen

Uber wil de chauffeurs ook zelf laten kiezen of ze aan het experiment willen meedoen. Iemand die allergisch is of echt geen zin heeft om een dier te vervoeren, kan de functie uitschakelen. Om chauffeurs toch enigszins te motiveren, belooft Uber hen een ‘significant deel’ van de extra inkomsten die de huisdieren opleveren. In de gebruiksovereenkomsten van Uber staat dat dienst- en hulpdieren altijd zonder meerprijs mogen meerijden. Dat zal ook zo blijven.

Voorlopig zal de mogelijkheid enkel nog maar bestaan in Amerika. Maar als de tests slagen, valt een verdere uitrol naar Europa altijd te verwachten. Dus wie weet kan binnenkort je hond, kat, cavia, python, goudvis… mee met de Uber. Dat zal je dan een paar euro’s extra kosten. Ben je te moe na een wandeling met de hond? Neem dan gewoon de Uber terug naar huis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business