MusiXmatch luistert naar je muziek en plukt de bijhorende songteksten van het internet. Start de karaoke, voortaan zing je elk woord juist.

Twitter voor Mac is terug. Een nieuwe native app gebouwd met Project Catalyst moet de mobiele gebruikerservaring naadloos naar je Mac brengen.

Het heeft ongeveer anderhalf jaar mogen duren, maar deze week lanceerde Twitter eindelijk terug een native app voor macOS. Daarvoor maakte het gebruik van het nieuwe Project Catalyst. Met Catalyst wil Apple de grens tussen iPad en Mac kleiner maken of doen vervagen. Sinds 2018 had Twitter zijn native app al offline gehaald zonder vervanging. Veel Macgebruikers vonden dat een slecht idee. Daarom liet het bedrijf begin deze zomer weten dat er een nieuwe versie zat aan te komen. Dit is dus de nieuwe versie.

Twitter op Catalina

Het feit dat het socialemediaplatform ervoor koos om zijn nieuwe app in Catalyst te ontwikkelen heeft ook een nadeel. Om zijn nieuwe applicatie te draaien heb je wel minstens macOS 10.15 Catalina nodig. Indien je al Catalina geïnstalleerd hebt is het enkel nog kwestie van de nieuwe Twitter-app uit de Mac App Store te downloaden.

Catalyst

Zoals vermeld is Catalyst een poging van Apple om de gebruikerservaring op iPads en Macs hetzelfde te maken. Ontwikkelaars kunnen sinds de lancering nieuwe applicaties in UIKit ontwikkelen en zo de platformen op zowel macOS als iOS hetzelfde laten draaien. Naast het Tweetplatform zijn er sinds de lancering van het besturingssysteem Catalina al een heleboel nieuwe ‘catalyst-apps’ bijgekomen, hierbij een lijstje.

Twitter Apple Catalyst
Dezelfde ervaring op je iPad en Mac.