Nieuws

Opnieuw ontslagen bij Uber

Uber ontslaat werknemers uit het Eats-team, het zelfrijdende auto-team en nog andere departementen. 

Uber heeft zo’n 350 werknemers uit alle gelederen van het bedrijf ontslagen. Uber laat weten dat het “om de laatste golf binnen een proces gaat”, dat in de afgelopen maanden zorgde voor ontslagen in de marketingdivisie en in engineering. Deze keer heeft Uber werknemers ontslagen uit het Eats-team, en uit het performance marketingdepartement. De hele ontslaggronde is goed voor een volledig percent van alle Uber-werknemers.

Zo’n 70 procent van alle werknemers die getroffen werden door de ontslagen, zijn gebaseerd in Noord-Amerika. Uber heeft nu ondertussen al meer dan 1100 werknemers afgedankt over de hele wereld, en het bedrijf heeft sommige van zijn werknemers ook nog eens gevraagd om van werkplaats te veranderen.

“Zoals je wel al weet, hebben onze departementshoofden de laatste maanden nauwkeurig hun teams onderzocht om ervoor te zorgen dat onze organisaties op zo’n manier gestructureerd zijn dat ze het succes van de komende jaren garanderen.” Aldus Uber-CEO Dara Khosrowshahi in een email aan zijn werknemers. “Dat heeft er wel voor gezorgd dat we knopen hebben moeten doorhakken, zodat we de juiste mensen op de juiste job, op de juiste plaats hebben, en zodat we onze belofte van topkwaliteit steeds kunnen blijven garanderen.”

Uber heeft de laatste maanden een paar rake klappen moeten incasseren. Zo boekte het bedrijf een verlies van 5 miljard dollar, wat voornamelijk veroorzaakt werd door compensaties aan zijn werknemers nadat het bedrijf in mei zijn beursgang maakte. Op 4 november zou Uber zijn kwartaalwinst voor Q3 bekendmaken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business