Nieuws

AliBaba slachtoffer van 300 miljoen hackpogingen per dag

Jack Ma is trots op zijn bedrijf. Hij claimt dat Alibaba na miljoenen hackpogingen nog geen cent kwijt is.

Jack Ma, oprichter van het Chinese AliBaba, liet vandaag weten dat alle diensten en websites van Alibaba dagelijks meer dan 300 miljoen hackpogingen ondervinden. Maar, de hackers zijn er nog nooit in geslaagd om nog maar 1 cent eraan te verdienen.

Alibaba & AliPay

Sinds een aantal jaren heeft Alibaba ook een eigen betaaldienst; AliPay. Ook die online betaaldienst zou de laatste tijd vaak onder vuur liggen. Maar gebruikers van AliPay hoeven dus zeker niets te vrezen. Tot op vandaag hebben de miljoenen hackpogingen nog geen cent opgeleverd. Je bent dus veilig.

Trotse Jack Ma

Uiteraard is dat iets om trots op te zijn. Volgens CNBC zou Ma heel erg trots zijn op het feit dat er nog geen enkele cent bij de hackers is terecht gekomen. Intussen heeft AliPay een serieus gebruikersbestand. Met 1,2 miljard gebruikers is AliPay de grootste digitale betaaldienst ter wereld. Reden genoeg om trots te zijn, Jack.

Dave Maasland van cybersecuritybedrijf ESET, liet aan Bright weten dat het onwaarschijnlijk is dat er nog geen eurocent naar de hackers is gegaan. Daarmee stelt Maasland de trots en claims van Jack Ma zeer abrupt in twijfel.

Maar Maasland legt uit; volgens hem is het goed mogelijk dat Alibaba de hackpogingen die wel succesvol waren simpelweg nog niet kan hebben opgemerkt. “Het is nog nooit gelukt om voor de volle 100 procent hackers buiten te houden. Laat staan zonder er ook maar één cent aan te verliezen.”

Verder benadrukt Maasland dat de claims van Jack Ma niet zo’n verstandige zet was. Volgens de cybersecurityspecialist zou de oproep van Ma ertoe kunnen leiden dat hackers juist wel en meer gaan proberen om binnen te geraken. Een claim dat je niet te hacken bent is zeer gevaarlijk en maakt je bedrijf vatbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business