Nieuws

Steam Remote Play Together laat je lokale multiplayer games online spelen

Met de nieuwe Remote Play Together functie op Steam is het mogelijk om games met een lokale multiplayer online met je vrienden te spelen.

De meeste games bieden je tegenwoordig verschillende mogelijkheden om online te spelen met (of tegen) je vrienden (of wildvreemden). Toch zijn er nog steeds games met een lokale multiplayer, waarvoor je vrienden in dezelfde ruimte moeten zitten. In de enorme database van het gameplatform Steam zijn er bijvoorbeeld talloze games te vinden met een lokale multiplayer. Vanaf vandaag maakt de Remote Play Together functie het mogelijk om die games op Steam samen met je vrienden te spelen, ook al zitten ze niet naast jou.

Steam Remote Play Together

Remote Play Together werkt net zoals je zou verwachten. Door middel van een internetverbinding tussen jou en maximaal drie vrienden kan je samen games spelen met een lokale multiplayer. Om van de nieuwe functie te genieten, moet je je alleen maar opgeven voor de Steam Client Beta, waarna je een “Remote Play Together” optie ziet in je vriendenlijst bij compatibele games.

Eens je de functie activeert, kan je samen gamen met vrienden alsof jullie allemaal in dezelfde ruimte zouden zitten. Steam geeft wel mee dat je netwerksnelheid en -stabiliteit ervoor kunnen zorgen dat er soms vertraging op de verbinding zit.

Wat bovendien nog leuker is, is dat alleen de host de game moet bezitten. Op die manier kan je gamen met je vrienden, ook al hebben zij de game zelf niet. Als iedereen een verschillende collectie games heeft, krijg je dus uren speelplezier. Remote Play Together heeft ook cross-platform ondersteuning voor Windows 10, macOS en Linux, zodat het niet uitmaakt met wat voor soort pc je vrienden gamen. Momenteel is er nog geen ondersteuning voor iOS en Android, maar Valve is wel aan het bekijken of die twee platformen ook geïntegreerd kunnen worden.

Tot slot ondersteunen nog niet alle games met een lokale multiplayer Remote Play Together. Als je wil weten of een van jouw games de functie ondersteunt, kan een kijkje nemen in deze lijst met alle games die op dit moment ondersteuning bieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business