Nieuws

PlayStation 4 is de op een na bestverkochte console aller tijden

De PlayStation 4 is officieel de op een na bestverkochte console aller tijden. Sony Computer Entertainment concurreert voor de eerste plaats met zichzelf, want daar staat de PlayStation 2.

Wat thuisconsoles betreft, is Sony duidelijk de onverslaanbare heer en meester. Hun PlayStation 2 ging de geschiedenis in als de bestverkochte console aller tijden (155 miljoen verkochte exemplaren), en in datzelfde lijstje heeft de PlayStation 4 nu de tweede positie veroverd door 102,8 miljoen exemplaren te verkopen. De consolemaker moet dus nog een flinke inhaalslag maken als het zijn nieuwste console op de eerste plaats wil krijgen, want de PlayStation 5 komt eraan. De eindejaarsdagen en Black Friday komen er echter ook aan, dus die verkoopcijfers zullen ongetwijfeld nog stijgen.

Daarmee duwt de PS4 dus de PS2 (102,49 miljoen exemplaren) en de Nintendo Wii (101,63 miljoen exemplaren) verder naar beneden. Een belangrijke kanttekening is dat je enkel de thuisconsoles terugvindt in deze lijst. De Nintendo DS verkocht bijvoorbeeld ruim 154 miljoen exemplaren, maar deze vind je niet terug in deze lijst.

Deze cijfers maakte Sony zelf bekend tijdens de bespreking van hun kwartaalcijfers. Uit die cijfers blijkt bijvoorbeeld ook dat er ruim 36,9 miljoen gamers een abonnement hebben op PlayStation Plus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business