Wist je dat je voor de meeste drones een soort rijbewijs nodig hebt? Voordat je voyeurfilmpjes gaat schieten boven de tuin van de buren, neem je best eens de Belgische dronewetgeving door. Dit moet je weten

Het lijkt erop dat de makers van Huawei hebben afgekeken bij Apple, want de renders van de nieuwe Huawei tablet doen wel heel erg denken aan de iPad Pro.

Huawei werkt aan een nieuwe tablet en de eerste beelden van deze tablet zijn nu online verschenen.

 

Matepad Pro of MediaPad M7?

Evan Blass plaatste de foto van de renders op zijn Twitter-pagina, volgens hem zou de tablet de naam Huawei MatePad Pro krijgen, wat zou verwijzen naar de laptops van het merk die Matebooks genoemd worden. Maar de meningen zijn hierover verdeeld. De website 91mobiles die ook een aantal foto’s van de nieuwe tablet publiceerde, denkt dat hij MediaPad M7 gaat heten. Dit, omdat het de opvolger is van de MediaPad M6 en M7 zou een logische keus zijn.

nieuwe tablet
credit: 91mobiles

Identiek

Wat we in ieder geval wel kunnen vaststellen is dat de tablet erg veel wegheeft van de iPad Pro. Het grootste verschil zit hem in de camera’s, het model van Huawei heeft een tweevoudige lens achteraan en aan de voorkant een gat voor de camera in de hoek van het scherm. En als Evan Blass gelijk heeft wat betreft de naam zou Huawei dit ook hebben afgekeken bij Apple, de MatePad Pro. Verder zien we op de foto’s dat de tablet dunne randen heeft en werkt met de M-Pen stylus. De tablet is verkrijgbaar in twee kleuren, zwart en wit en hij beschikt over een USB-C poort met daarnaast twee speakers.

Volgens 91mobiles heeft de Huawei tablet een Kirin 990 SoC processor (met ingebouwde 5G modem), 8GB aan RAM-geheugen en tot 256GB aan opslagruimte.

Huawei heeft zelf nog niet gereageerd op de gelekte beelden, of uitspraken gedaan over een nieuwe tablet dus we zullen nog moeten afwachten wanneer er meer details bekend worden gemaakt.