Nieuws

Adobe lanceert augmented reality app Aero

Met de Aero app kun je augmented reality ervaringen creëren, zonder dat je hier kennis van codering voor nodig hebt.

Vandaag begint de Adobe Max conferentie in Los Angeles, waar de Aero app wordt gelanceerd.

Alleen nog voor iOS

Tijdens de driedaagse conferentie, die jaarlijks wordt georganiseerd, worden meestal nieuwe producten van Adobe, en updates van bestaande producten bekendgemaakt. Vorig jaar werd al onthuld dat de app Aero in de maak was, en vandaag zou de app dan eindelijk beschikbaar zijn voor iOS. De oplettende fan heeft hem al zien staan in de App Store, naast Photoshop voor de iPad die ook vanaf vandaag te downloaden is.

Aero?

Wat is Aero dan precies en wat kun je ermee vraag je je wellicht af. Met deze nieuwe app van Adobe, voor op je iPhone of iPad, kun je augmented reality ervaringen creëren, hiermee worden computer gegenereerde beelden over de werkelijkheid getoond. Je hebt hier overigens geen coderingskennis voor nodig, de app gebruikt hier Adobe-programma’s voor. Gebruikers kunnen 3D-bestanden importeren van Adobe Dimension (software voor 3D rendering en ontwerp), en 2D lagen uit Photoshop en Illustrator om interactieve ervaringen mee te creëren. Klinkt misschien heel ingewikkeld, maar maak je geen zorgen Aero neemt je bij de hand en legt je stap-voor-stap uit wat je moet doen.

Animaties

De app kan ook gebruikt worden met de 3D-animatie software, Maya en Cinema 4D. Het is mogelijk om met Aero schaalbare objecten te plaatsen in situaties die je ziet in de camera van je smartphone of tablet. En daarnaast kun je ook animaties toevoegen die reageren op aanraking. Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk dan de videos hieronder:

https://www.instagram.com/p/B2pjz7bplg6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business