Nieuws

Microsoft lanceert Office app die Word, Excel en Powerpoint combineert

Gisteren onthulde Microsoft een heleboel nieuwigheden voor het nieuwe jaar. Ook Office krijgt een stevige update met een nieuwe all-in-one applicatie.

Maandag was een drukke dag, ook voor Microsoft. Met de officiële lancering van Edge Chromium, een nieuwe Outlook voor macOS en verschillende andere leuke aankondigingen. Nu is het geesteskind van Bill Gates ook begonnen met de ontwikkeling van een all-in-one Office app voor mobiel.

Microsoft Office

Als je vandaag Office op je smartphone wil gebruiken moet je voor elk programma ook een aparte applicatie downloaden. Dat maakt dat je constant moet switchen tussen de verschillende applicaties waardoor je veel tijd verspeeld. Bovendien nemen de verschillende apps heel veel plaats in op je smartphone.

Na feedback van heel veel gebruikers is het softwarebedrijf aan het werk gegaan. Het resultaat daarvan is een splinternieuwe Office-app die Word, Excel, Powerpoint en zelfs een PDF-reader zal combineren. Zo zal je in de toekomst veel efficiënter gebruik kunnen maken van Office op je smartphone of tablet. Dit is hoe Office Mobile van in het begin had moeten zijn. Toch zijn we blij deze update te zien.

Microsoft Office
De nieuwe Office iconen.

Scanapplicatie

Naast de gebruikelijke applicaties zal de nieuwe Office-app ook scanmogelijkheden bieden. Daarmee kan je een foto nemen van eender welk document om het nadien om te zetten ineen PDF-bestand.

De nieuwe app zal zowel beschikbaar zijn voor iOS als Android. Helaas zitten de testgroepen intussen vol en heeft Microsoft geen officiële lanceringsdatum gelost. In ieder geval lijkt het toch niet lang meer te duren.

Microsoft Office
Het Office logo zelf werd ook in een nieuw jasje gestoken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business