Ook in deze Pulse: Tesla gaat een grote fabriek in China bouwen en Bpost opent grootste sorteercentrum in de Benelux.

Valve heeft zijn nieuwe multiplayermodus ‘Remote Play’ beschikbaar gesteld. Opvallend is dat gamers ook via hun smartphone zullen kunnen meedoen.

Advertentie

Een goede maand geleden kondigde Valve een bètaversie voor Remote Play aan. Dat is een nieuwe online multiplayermodus. Die stelt gamers in staat bepaalde games te spelen zonder het spel effectief te bezitten. Het volstaat dat enkel de host die de game start het spel in bezit heeft. Andere gamers kunnen dan via het platform Remote Play meespelen. Willen ze het spel na de online sessie verder spelen, dan moeten ze het uiteraard wel kopen in de Steam Store.

Remote Play is gisterenavond uit de bètaversie gegaan en is beschikbaar voor het grote publiek. Dat Remote Play zou werken op zowel Windows, Linux als MacOS, dat was al geweten. Maar bij de release had Steam nog een kleine verassing in petto. Want ook gamers die geen PC hebben, hoeven zich niet uitgesloten te voelen. Via Steam Chat en Steam Link, de twee gratis smartphoneapps die PC games naar de smartphone meebrengen, kunnen zij ook gebruik maken van de diensten die Remote Play aanbiedt.

Livestream

Valve toonde gisteren op de website van Steam met een livestream hoe de functie in de praktijk werkt. En op basis daarvan lijkt het ook best goed te werken. Gamen via verschillende toestellen kan soms bemoeilijkt worden door netwerkproblemen. Daar krijgen online gamers regelmatig mee te kampen. Tijdens de promotionele stream waren er ook enkele framedrops te merken, maar al bij al slechts redelijk beperkt.

Om de start van Remote Play te vieren, pakt Steam de komende dagen uit met speciale promoties voor PC games. Die duurt nog tot maandag. Een leuke aperitief voor het Black Friday-feest van volgende week.

Advertentie