Nieuws

Sony voegt volumecontrolefunctie toe aan draadloze oortjes

Sony heeft zijn draadloze oortjes met de naam WF-1000XM3 een firmware-update gegeven. Daarin zit onder meer een functie om het volume via de oortjes zelf te controleren.

Draadloze oortjes zijn al enige tijd dé te volgen trend in de audio-industrie. Deze zomer sprong ook Sony op de trein met de release van de WF-1000XM3 oortjes. Hoewel je de naam met veel moeite kan onthouden, werden de oortjes over het algemeen wel met veel lof ontvangen. Volgens sommige YouTube-reviews zijn ze zelfs beter dan de gelauwerde AirPods van Apple.

Toch vertoonden de oortjes ook enkele mankementjes. Zo blijken ze onder andere veel minder waterbestendig te zijn dan enkele concurrerende merken. Een ander minpunt dat wel eens genoemd werd is dat het volume niet kon worden aangepast zonder de smartphone-app of Google Assistant te gebruiken. Datzelfde geldt voor het in- of uitschakelen van de geluidsonderdrukkende technologie.

Update

Dat laatste punt probeert Sony alvast aan te pakken met een nieuwe firmware update die vanaf vandaag wordt uitgerold. Op de toegewijde Reddit-pagina voor Sony-electronica werd er al volop gespeculeerd en gediscussieerd over nieuwe functies die de update zal bevatten. En daar zit de mogelijkheid bij om het volume aan te passen via de oortjes zelf, zonder daarvoor de smartphone-app Sony Headphones Connect nodig te hebben. Het lijkt er wel naar op dat om het volume aan te passen de geluidsonderdrukking moet uitgeschakeld worden en omgekeerd. Beide tegelijkertijd actief houden is niet mogelijk.

Een andere nieuwe functie die met de update zal geïnstalleerd worden, is de mogelijkheid om via de app het batterijniveau van de oplaadetui te controleren, wat gek genoeg nog niet mogelijk was. De oplaadetui ondersteunt een snellaadfunctie waarmee je in slechts 10 minuten de oortjes al voor een intensief gebruik van 1,5 uur hebt opgeladen. Tenslotte is ook Alexa als stemassistent toegevoegd.

Om de update te installeren, volstaat het om de oortjes te verbinden met je smartphone en de app te openen. Dan zal je een melding krijgen dat er een update klaar is om te installeren. Sony verwittigt wel dat het installeren van de update een half uur in beslag kan nemen.

Deals

De WF-1000XM3 zijn te koop bij webshops zoals CoolblueCoolblue. De kostprijs bedraagt €239. Maar het kan lonen om te wachten tot vrijdag. Wie weet valt er op Black Friday wel een leuke deal te scoren voor dit product. Hou daarom zeker ons overzicht in de gaten van de meest interessante Black Friday-deals voor audio!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business