Nieuws

Google Nest Hub krijgt update die je aanwezigheid detecteert zonder camera   

Vanaf deze week heeft je Google Nest Hub geen camera meer nodig om je aanwezigheid te registreren. Via ingebouwde sensoren en 'ultrasound sensing' doet het toestel het anders én beter.

Eind oktober lanceerde Google officieel zijn nieuwe Google Nest Hub en Nest Mini. Verbetering op vlak van audio, chips, display en een aantal kleine dingen. Maar wat veel mensen vergeten is dat de nieuwe Nest Hub ook een heleboel sensoren bevat die het mogelijk maken om je aanwezigheid te registreren zonder dat het daar een camera voor nodig heeft.

Google Nest Hub

Tot voor kort gebruikte de Nest Hub zijn camera om te registreren wanneer iemand in de buurt was om bepaalde notificaties uit te sturen en te tonen op het display. Maar in principe heeft het toestel die camera niet meer nodig en kan de nieuwe Hub op een privacyvriendelijke manier je aanwezigheid detecteren.

En wel met een nieuwe reeks sensoren. Die sensoren sturen op een hoge frequentie bepaalde echo’s met microfoontjes waarmee de Nest Hub personen in de omgeving kan registreren om relevante info op het scherm te tonen.

Directions on a Nest Hub

‘Ultrasound sensing’

Dat is de naam die het bedrijf geeft aan de nieuwe technologie. In een blogpost legt Ashton Udall, product manager bij Google Nest, uit hoe de nieuwe technologie in zijn werk gaat. Volgens Udall is de technologie gemakkelijk voor als je verder weg staat van de display. De Hub weet dat en zal zo letters en cijfers vergroten zodanig dat je ze nog steeds kan lezen vanop afstand. Ook voor oudere mensen is dit een welgekomen vernieuwing.

Momenteel wordt het ‘ultrasound sensing’ gebruikt voor de timer-app, tijd, weer en Google Maps. Vanaf volgende week komen daar ook de herinneringen, agenda en andere meldingen bij.

Ultrasound waves
Dit is wat de sensoren ‘zien’ in de aanwezigheid van een persoon.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business