Veel bedrijven kijken naar virtualisatie, veel andere werken ermee. Wij helpen hen met een gratis seminarie op 24 juni. En met deze gratis gids.

De geruchten doen de ronde dat Apple volgend jaar niet drie, maar 5 nieuwe iPhone-modellen op de markt zal brengen.

Naar goede traditie brengt Apple elk jaar drie nieuwe modellen in de iPhone-reeks op de markt. Dit jaar was weer geen uitzondering op die regel. In september kondigde Apple de iPhone 11, iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Max aan. Deze iPhones zijn inmiddels ook allemaal te koop bij ons.

Als we de analisten mogen geloven, gaat Apple in 2020 breken met die traditie. En als je van het principe ‘hoe meer hoe beter’ bent, dan is dat goed nieuws. Want de meest wilde voorspellingen spreken niet over drie, maar vijf nieuwe iPhone-modellen die Apple zou kunnen uitbrengen volgend jaar. Onze bronnen zijn een rapport dat op de website 9to5Mac werd gepubliceerd, en Ming-Chi Kuo, de ‘Apple-expert’ die in het verleden al meermaals vrij accurate voorspellingen over Apple heeft kunnen maken.

Van OLED en 5G naar volledig draadloos

Allereerst zal de iPhone 11 die dit jaar verscheen ongetwijfeld een opvolger krijgen, die dan vermoedelijk de naam iPhone 12 zal krijgen. De officiële naam daarvan moet nog door Apple gecommuniceerd worden. Die zou in vier edities komen: een 5,4”-versie, een 6,1”-versie die een low-end en high-end variant zal krijgen, en tenslotte nog een 6,7”-smartphone. Al deze zullen 5G-technologie en OLED-verlichting ondersteunen, een primeur voor Apple. Voor de 5,4” – en 6,1”-varianten die meer als budgetsmartphone worden gepositioneerd (wat bij Apple altijd wel een relatief begrip is) zal een dual camerasysteem ingebouwd worden op de achterkant. De premiumversies zijn uitgerust met een driedubbele lens en zijn ook gerust met geavanceerde 3D-technologie. Verwacht dat nu al maar in het prijskaartje terug te zien.

Daarnaast durft Kuo het ook aan te spreken over een opvolger van de iPhone SE, die eveneens in het najaar van 2020 zou moeten verschijnen. Die zal voorzien worden met een LCD-display en een design dat erg hard lijkt op de iPhone 8. Kuo kijkt in zijn voorspellingen zelfs nog verder dan 2020, want hij vermoedt dat er een tweede variant van deze smartphone zal komen in 2021. Die moet quasi volledig draadloos worden en zal geen USB-poorten bevatten.

We willen nogmaals duidelijk maken dat dit pure speculatie is, wat het daarom niet minder prettig maakt om te lezen. Alles wat in dit artikel gezegd en geschreven wordt, zal in de loop van volgend jaar door Apple bevestigd of ontkend moeten worden. Dus als deze informatie uiteindelijk niet correct blijkt te zijn, verwijzen we je graag door naar Ming-Chi Kuo voor al je klachten.

Meer lezen over Apple? Volg dan het Apple-archief!