Nieuws

Spotify vraagt of je aanbevelingen voor podcasts wilt krijgen

De muziekstreamingdienst wil duidelijk dat zijn gebruikers vaker naar podcasts luisteren.

Spotify is sinds dit jaar sterk beginnen inzetten op het aanbieden van podcasts. Er waren de overnames van podcastnetwerken zoals Gimlet Media, Parcast en Anchor. Daarnaast spoort het ook het eigen team aan om meer exclusieve podcasts te maken. Echter hebben veel producers van podcasts moeilijkheden om tussen dat ruime aanbod opgemerkt te worden. Daarbovenop blijkt het ook moeilijk om mensen die nog niet naar podcasts luisteren die wondere wereld te doen ontdekken.

Om die problemen aan te pakken, heeft Spotify enkele subtiele toch duidelijke aanpassingen aan de applicatie toegevoegd. Een tijdje geleden berichtten we al over het invoeren van gepersonaliseerde afspeellijsten die werden aanbevolen aan gebruikers op basis van hun geschatte luistervoorkeur. Dat had vooral tot doel om gepassioneerde podcastfans nieuwe shows te doen ontdekken, en die nieuwe shows een boost te geven door sneller ontdekt te worden.

Luisteren zal je!

Maar nu voegt Spotify nog een nieuwe functie toe om wie nog geen podcasts volgt ook mee aan boord te krijgen. Gebruikers in de VS, Denemarken, VK, Brazilië, Canada, Zweden, Australië, Mexico, Ierland en Nieuw-Zeeland merkten vandaag plots op dat Spotify hen vroeg of ze aanbevelingen willen krijgen voor podcasts. Typ simpelweg een onderwerp in waar je meer over wil weten en Spotify doet de rest! Spotify hoopt ongetwijfeld dat veel mensen zullen denken ‘waarom niet?’ en helemaal verslaafd raken aan podcasts. Gezien de diversiteit in landen waar het nu al beschikbaar is, zal het ongetwijfeld niet lang duren vooraleer dit ook naar België komt.

Techtip van de week: typ het woord ‘technologie’ in en dan verwijst Spotify je zeker weten naar onze Techpod-afleveringen! En anders helpen we je graag met het terugvinden met de aflevering van deze week!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business