We stellen een vijftal bedrijven voor die totaaloplossingen voorzien voor je digital signage-project en actief zijn in België en/of Nederland.

De Iraanse regering ligt onder vuur van hackers. De minister van Telecommunicatie maakte bekend dat het land vorige week twee massale aanvallen te voorduren kreeg.


Gisterenochtend postte de Iraanse minister van Telecommunicatie op zijn Twitteraccount dat de servers die de regering gebruikt zijn aangevallen door hackers. Aangezien de heer Mohammad Javad Azari-Jahromi jammer genoeg voor ons in het Perzisch tweet, hebben we ons hierover laten informeren door BBC News. Volgens de minister zijn de informatici van de regering – die de naam ‘Dejfa Fortress’ meekrijgen – erin geslaagd de aanval succesvol af te weren. Veel details werden niet gegeven over de aanval, maar wel dat ze uitgevoerd met een APT27-systeem dat gelinkt werd aan een hackerscollectief uit China.

Gelijkaardig nieuws moest de minister woensdag ook al melden aan het officiële nieuwsagentschap van de regering dat er een ‘massale’ hackersaanval had plaatsgevonden op de elektronische infrastructuur van het land. Ook die werd afgeslagen. Dat zijn er dus twee in een week. Het digitale leger van Iran moest overuren draaien.

Gehackt door de VS

De gebeurtenissen doen terugdenken aan een hackersaanval georganiseerd vanuit de Verenigde Staten in juni. Toen wist het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten binnendringen op de servers van hun tegenstander in Iran en blokkeerde het de systemen die raketten moeten afvuren. Naar verluidt was de aanval een directe tegenzet voor het neerschieten van een Amerikaanse drone en het aanvallen van een Amerikaanse olietanker. Sowieso staat het conflict tussen Iran en de Verenigde Staten al enige tijd onder hoogspanning toen Trump vorig jaar het nucleaire akkoord met Iran opblies en dreigde met verschillende economische sancties.