Nieuws

‘Samsung Galaxy Fold 2 ruilt plastic scherm in voor ultradun glas’

De Samsung Galaxy Fold 2 verschijnt mogelijk als eerste foldable met ultradun glas in plaats van een plastic cover.

Het jaar 2019 is niet voor iedereen even vlekkeloos gelopen als gehoopt. Ondanks dat Samsung vrij succesvolle cijfers kan voorleggen dit jaar, zal het zich af en toe toch even achter de oren gekrabt hebben. Het echt grote spektakel van haar eerste ‘foldable’ is namelijk een beetje in het water gevallen. De eerste generatie van de Samsung Galaxy Fold is door diverse problemen nooit echt op de markt doorgebroken. Een vernieuwde versie is nu uit in sommige delen van de wereld, maar de meeste hoop lijkt gevestigd op de Samsung Galaxy Fold 2.

Samsung Galaxy Fold 2 met ultradun glas

Waar de vernieuwde versie van de Fold vooral aan damage control lijkt te doen, zou de Fold 2 een ander ontwerp en andere materialen gebruiken. Die geruchten doen de rondte op het Chinese Weibo. Bekende leaker Ice Universe, die nauwe banden lijkt te hebben met belangrijke Samsung-informanten, meldt op Twitter dat de Galaxy Fold 2 zelfs een glazen scherm krijgt.

Om precies te zijn zou het gaan om een ultradunne glazen cover voor het display. De huidige Galaxy Fold maakt gebruik van een plastic beschermlaag. Na meerdere keren de telefoon in- en uitgeklapt te hebben, verschijnt er al snel een vouw in deze laag. Ook is het plastic niet heel goed bestand tegen krasjes.

Nieuwe Samsung foldable?

Er is de afgelopen tijd meer informatie naar buiten gekomen over een tweede vouwbare smartphone van Samsung. Het zou niet per direct gaan om de opvolger van de Galaxy Fold. Het meest belangrijke verschil met de Fold is dat het nieuwe concept van Samsung op dezelfde manier vouwt als de te verschijnen Motorola Razr 2019.

Of deze moderne klaptelefoon van de Zuid-Koreaanse fabrikant eveneens gebruik gaat maken van ultradun glas, durven we nog niet met zekerheid te zeggen. Het jaar 2020 belooft in ieder geval een stuk meer opvouwbaar te worden dan 2019.

geruchtmobielsamsungsamsung galaxy fold 2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals