Nieuws

LG brengt 4 nieuwe soundbars met AI uit in 2020

De soundbars zullen officieel worden voorgesteld op CES, maar LG kon het niet laten al een tipje van de sluier te lichten.

Op 7 januari gaat de Consumer Electronics Show van start in Las Vegas. Dat is al sinds 1967 de grootste technologiebeurs om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen binnen de sector van consumentenelektronica. De grootste spelers zullen dan ook aanwezig zijn. Dat betekent dat tot 7 januari al heel wat ‘verrassingen’ vroeger zullen uitlekken.

Ook bij LG konden ze niet langer meer verzwijgen wat ze voor ons in petto hebben op CES. De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant stuurde vandaag een persbericht de wereld in met de aankondiging van vier nieuwe premium soundbars die tijdens de beurs gepresenteerd zullen worden.

AI Room Calibration

Één van de opvallendste nieuwe features waar in het persbericht mee wordt uitgepakt, is ‘AI Room Calibration’. De soundbars zullen uitgerust zijn met een zelflerende technologie waardoor het systeem de geluidsdiepte en -sterkte kan aanpassen aan de ruimte waarin ze zich bevindt. Zo zal je dus zowel op je slaapkamer als in een grotere zaal de optimale geluidskwaliteit moeten krijgen. Heel veel details over hoe dat gaat functioneren geeft LG nog niet. We zullen dus toch nog CES moeten volgen om alles te weten.

Andere functies waarover wordt gesproken is onder meer de toevoeging van Google Assistant. Een spraakassistent is met de opkomst van smarthomes natuurlijk tot een onmisbare feature uitgegroeid. De soundbars zullen ook ondersteuning voor 4K-resolutie en HDR-content bevatten, alsook ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X. HDMI eARC zal ook aanwezig zijn in alle vier de modellen.

De soundbars krijgen de niet echt sexy klinkende namen SN8YG, SN9YG, SN10YG, SN11RG. De laatste zal het topmodel van de nieuwe reeks worden. Deze 7.1.4-kanaals soundbar kan voorzien worden van draadloze achterluidsprekers. Andere speakers kunnen gebruikt worden in combinatie met de SPK8 Wireless Rear Speaker Kit. Meer details zullen dus volgen vanaf 7 januari. Dan krijgen we hopelijk ok wat informatie over wanneer de speaker hier zullen uitkomen en vooral hoeveel ze moeten kosten.

Afbeelding: LG

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business