Nieuws

ProtonMail voegt versleutelde kalender toe  

Betalende gebruikers kunnen het nieuwe jaar nu inwijden met een privékalender  

ProtonMail heeft net een versleutelde agenda gelanceerd waarbij gebruikers hun agenda zonder moeite kunnen beheren. Het is de meest recente feature van een bedrijf dat bekend staat om zijn versleutelde email-diensten, en kan een alternatief zijn voor iedereen die van Google af wil geraken.

De tool heet ProtonCalendar, en is momenteel beschikbaar voor alle betalende gebruikers van ProtonMail. In de toekomst wil het bedrijf de feature wel lanceren voor alle gebruikers. “We vinden dat iedereen het recht moet hebben om een dinertje te plannen met vrienden zonder aan Google te moeten verkondigen wie daar allemaal aanwezig zal zijn”, laat het bedrijf weten.

Google heeft het de laatste tijd zwaar te verduren gekregen voor hoe het gebruiksgegevens verzamelt en opslaat. Google kreeg ook de wind van voren van zijn eigen werknemers die bezorgd waren dat Google een nieuwe browserextensie aan het gebruiken was om hen te bespioneren.

Zelfs voor gebruikers die toevallig niet bij Google werken, is het niet altijd even makkelijk om korte metten te maken met de technologiegigant. De apps van Google zijn allemaal aan elkaar verbonden, wat ervoor zorgt dat je Calendar-uitnodigingen probleemloos kan overzetten vanuit Gmail.

Hoewel Google is gestopt met het scannen van e-mails voor gerichte marketingdoeleinden in 2017, beweert ProtonMail dat sommige bedrijven nog steeds gebruik maken van je privékalender om hun advertenties mee op scherp te stellen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business