Na een bizar incident met een veiligheidscamera van Xiaomi, ontzegt Google toestellen van het Chinese merk de toegang tot Google Home en Assistant.

Advertentie

Het bizarre voorval kwam aan het licht op Reddit in de Subreddit-pagina voor Google Home. De gebruiker in kwestie was in het bezit van een Xiaomi Mijia camera. Toestellen van Xiaomi kunnen via de Mi Home applicatie gelinkt worden aan een Google Home-account, zodat ze ook in combinatie met Google Nest apparaten kunnen gebruikt worden.

Maar wanneer de persoon inlogde op zijn Xiaomi-account om beelden van de camera op te vragen, kreeg hij beelden van andere huizen te zien. Dat waren onder andere stilstaande beelden van slapende mensen of een baby die in een wieg ligt. Het is onduidelijk vanaf wanneer de camera beelden van andere huizen begon te tonen, maar zowel de camera als de smartphone zouden nieuw zijn gekocht via AliExpress. De gebruikers denkt ook dat de beelden naar zijn Nest Hub gestuurd worden.

When I load the Xiaomi camera in my Google home hub I get stills from other people’s homes!! from googlehome

Toegang ontzegd

Hoewel er op Reddit eerder lacherig over gedaan werd en er geen andere voorbeelden van dergelijke incidenten te vinden zijn, neemt Google toch niet het risico om te onderzoeken of het verhaal echt is of niet. Het maakte bekend dat het Xiaomi van het incident op de hoogte heeft gebracht, en werkt nu samen met de Chinese technologiebedrijf aan een oplossing. Tot die is gevonden, wordt de integratie tussen apparaten die werken met de Mi Home applicatie en de Google Nest Hub tijdelijk onderbroken. Eigenaars van een Xiaomi camera die beelden proberen op te vragen, zullen een melding krijgen dat camerastreams tijdelijk onbeschikbaar zijn.

Afbeelding gevonden op Android Police.
Advertentie