Nieuws

Nieuwe OnePlus heeft ‘onzichtbare’ camera

OnePlus zal tijdens CES zijn nieuwste smartphonemodel Concept One voorstellen. Daar werd veel over gespeculeerd, maar de verrassendste feature zal een onzichtbare camera zijn.

Ook de Chinese smarthomefabrikant zal volgende week aanwezig zijn tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. En naar de komst van OnePlus wordt door liefhebbers van het merk al een tijdje uitgekeken. Iedereen lijkt vooral zeer benieuwd te zijn naar de nieuwste smartphone die OnePlus er zal voorstellen: Concept One.

Concept One is voorlopig nog eerder een conceptsmartphone dan een volledig afgewerkt product, maar het deed de smartphoneliefhebber toch al luidop dromen. De wildste speculaties deden de ronde over de smartphone. Veel mensen dachten dat het wel eens de eerste vouwbare smartphone zou kunnen worden die de Chinese fabrikant op de markt brengt.

Verborgen camera

Zo wild lijkt het uiteindelijk allemaal niet te worden. OnePlus heeft besloten ons niet langer meer in spanning te houden en heeft via Twitter al een tipje van de sluier gelicht over Concept One. Al heel wat bedrijven die aanwezig zullen zijn tijdens CES zijn immers toch al een stukje van de verrassing aan het wegnemen wat we tijdens de beurs te zien zullen krijgen.

Er is dus niets vouwbaars aan de Concept One. Maar toch bevat de smartphones enkele uiterlijke features die er best wel cool uitzien. De meest opvallende is de ‘onzichtbare’ camera. Afhankelijk van hoe je de smartphone vasthoudt, kan je een optische illusie creëren die de camera doet verdwijnen. Die optische illusie wordt gecreëerd door een speciale technologie die het glas dat de camera’s bedekt van kleur kan doen veranderen. Daarvoor werkte OnePlus nog samen met de autofabrikant McLaren Cars.

Het ziet er veelbelovend in de promotievideo die OnePlus via Twitter deelde. Toch is volgens een journaliste van het Britse Wired het effect lang niet zo spectaculair als je het in het echt ziet. Zij zei erover dat het enige voordeel van de functie is dat je geen lelijke camerabobbel meer hebt. Buiten de onzichtbare camera zijn er overigens nog geen details vrijgegeven over de Concept One. Hoe het er allemaal uiteindelijk zal uitzien, moeten we tijdens CES weer wat wijzer over worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business