Nieuws

TikTok lost riskant beveiligingsprobleem op

Via een zwakte in de servers van TikTok konden hackers in naam van de applicatie berichten met schadelijke links sturen naar gebruikers.

Een Israëlisch cybersecuritybedrijf Check Point publiceerde gisteren een uitgebreid onderzoeksrapport over de populaire app TikTok. De onderzoekers stelden in een onderzoek dat in november werd afgerond toch enkele beveiligingsproblemen vast in de systemen van TikTok, die best grote gevolgen konden hebben.

Een van de meest riskante kwetsbaarheden kon door hackers uitgebuit worden om in naam van TikTok berichten te sturen naar gebruikers met schadelijke links. Eens op de link geklikt werd, kregen de hackers controle over het account en kunnen ze zelfs video’s uploaden of toegang krijgen tot private video’s. Een ander probleem dat ontdekt werd was een stuk code op de algemene website van TikTok waarmee de onderzoekers toegang konden krijgen tot persoonlijke informatie van gebruikers zoals namen en geboortedata.

Een app die groeit aan het tempo van TikTok is vaak een populair target voor hackers. De servers zijn vaak nog niet uitgebreid getest op het afweren van aanvallen. Bovendien trekt TikTok een zeer jong publiek aan dat zich nog niet altijd even bewust is van het belang van beveiligingsupdates. TikTok zegt zelf wel veel belang te hechten aan het beschermen van data. Check Point bracht TikTok eind november op de hoogte van de problemen, en die werden inmiddels ook allemaal opgelost. Er zijn tot op heden geen voorvallen bekend van hackers die de kwetsbaarheden zouden benut hebben.

Nieuwe beleidsregels

Daarnaast gaf TikTok ook een update over zijn beleidsregels. Het lijnde daarmee eindelijk duidelijk af welke content wel op het platform en welke niet getolereerd worden. Anders dan zijn concurrenten Facebook, Twitter en Instagram mankeerde het bij TikTok aan een duidelijk reglement daarover. Hoewel het overgrote deel van de content gepost op TikTok onschuldig en eerder absurd is, moet het bedrijf er zich van bewust zijn dat er altijd individuen zullen zijn die de grenzen van het toelaatbare opzoeken.

TikTok legt nu een duidelijk verbod op het delen van content die terrorisme en geweld verheerlijkt, waarin drugs gebruikt wordt of gewelddadige, expliciete of gevaarlijke beelden bevat. Het meest opvallende is een verbod op het verspreiden van ‘misleidende informatie met doel om mensen tijdens een verkiezing te manipuleren’. Een verdoken sneer naar Facebook?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business