Nieuws

UPDATE: Taxidienst Uber komt (dan toch niet) naar Leuven en Namen

Na Brussel volgen ook Leuven en Namen als actieve locaties waar Uber zijn taxidienst kan uitoefenen.

UpdateUber zou dan toch geen plannen hebben om zijn taxidienst in centrumsteden Namen en Leuven te lanceren. De pagina waarop de twee steden werden toegevoegd is intussen weer aangepast. De Tijd vroeg om reactie bij Uber en daar ontkent het bedrijf dat het plannen heeft om zijn dienst naar Leuven of Namen te brengen.

Bond Beter Leefmilieu merkte op dat Uber na Brussel ook Leuven en Namen heeft toegevoegd aan de actieve locaties in België. En inderdaad, op de website zien we meteen dat deze twee steden werden toegevoegd, mogelijk een gevolg van het nieuwe Vlaamse taxidecreet, stelt de Standaard.

Uber in België

Tot nu toe was de Amerikaanse taxidienst alleen actief in Brussel. En dat met de nodige controverse. Maar het nieuwe taxidecreet dat vanaf 1 januari van kracht is maakt het mogelijk voor nieuwe spelers om ook in andere steden actief te zijn.

Momenteel blijkt het nog niet mogelijk te zijn om al een Uber te bestellen in Leuven of Namen. Als je de Uber-applicatie opent staat Leuven nog als ‘niet beschikbaar’ aangegeven. Echter is het voor chauffeurs wel al mogelijk om zich aan te melden voor deze regio. Vermoedelijk wil Uber eerst genoeg chauffeurs verzamelen alvorens de dienst actief te stellen.

Uber
De nieuwe locaties zijn al te zien op de website van Uber.

Antwerpen

In 2014 kreeg de taxidienst jammer genoeg te horen dat het zich moest terugtrekken uit onze hoofdstad omdat het niet conform de juiste regels was. Maar in 2015 maakte het bedrijf al snel een comeback nadat het zijn eigen regels aanpaste aan onze lokale wetgeving. Sinds 1 januari werd dat decreet gewijzigd en blijkbaar ook versoepelt. Een stap in de goede richting als je het ons vraagt. Hopelijk volgen ook andere grootsteden als Antwerpen of Gent snel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business