Tijdens Black Friday zie je door de bomen het bos bijna niet meer. Laat dit artikel daarom jouw wandelgids zijn voor de overvloed aan koopjes.

In 2020 zal Nintendo twee uitbreidingspakketten lanceren voor erg populaire Pokémon-games Sword en Shield met onder andere nieuwe werelden en Pokémons.

Pokémon Sword en Shield kwamen op 15 november uit voor de Nintendo Switch. De nieuwste spellen in de Pokémon-franchise kunnen zonder enig aarzelen een megasucces genoemd worden. De games werden na amper een week al 6 miljoen keer verkocht, wat hen meteen één van de best verkopende games voor de Nintendo Switch maakt.

Ondertussen zijn veel fans van het eerste uur er wellicht al in geslaagd om de verhaallijn van het spel uit te spelen, en is hun Pokédex ook al goed gevuld geraakt. Voor zij die al elke hoek van de game verkend hebben, heeft Nintendo goed nieuws. In de loop van 2020 zullen er twee extra uitbreidingspakketten komen voor de game. The Isle of Armor zou rond juni moeten verschijnen en The Crown Tundra komt ‘ergens in de herfst’.

Meer Pokémons

De uitbreidingspakketten zullen onder andere extra werelden bevatten die kunnen verkend worden, naast nieuwe verhaallijnen en personages. Natuurlijk zullen er ook nieuwe Pokémons worden toegevoegd. Hoeveel en welke juist is nog niet bekend gemaakt door Nintendo, maar het zou wellicht gaan om adapties van bestaande Pokémons voor de werelden Gigantamax en Galar.

Wie de uitbreidingen niet wil missen, zal daar $30 ofwel €27 voor over moeten hebben. Dat is de prijs van een ‘Expansion Pass’ die Nintendo vanaf vandaag aanbiedt. Met dat abonnement ben je zeker dat je de uitbreidingen op de dag van release krijgt. Via een gratis update kunnen gamers al wel een beperkt voorsmaakje krijgen van die nieuwe content, ongeacht of ze de Expansion Pass kopen of niet.

Zoals elke gameontwikkelaar is ook Nintendo niet vies van het aanbieden van DLC, extra content zoals personages en missies die gamers tegen betaling bovenop de game kunnen downloaden. Toch is het de eerste keer dat Nintendo dit doet voor een game uit de Pokémon-reeks. Het succes van Sword en Shield lijkt dus zelfs voor een Pokémon-game ongekend te zijn.