Facebook kijkt op tegen een monsterboete van de FTC voor zijn privacy-inbreuken. Het dossier gaat voornamelijk over Cambridge Analytica.

De dagen van de oude versie van Microsoft Edge zijn geteld. Woensdag rolt Microsoft een update uit met de nieuwste versie van de browser.

Alle Windows gebruikers zullen deze woensdag een update krijgen voor de browser Microsoft Edge. Microsoft kondigde eind 2019 al aan dat het zijn browser zal vervangen. Naast het gloednieuw logo is de belangrijkste verandering dat de browser zal draaien op de servers van Chromium, die Google ook gebruikt voor zijn browser Google Chrome en als opensource aanbiedt. De overstap naar Chromium moet de instabiliteitsproblemen waarmee de eigen EdgeHTML-servers voortdurend mee worstelden oplossen. De nieuwste editie van Edge wordt om deze redenen wel eens lacherig ‘Chredge’ of ‘Edgium’ genoemd.

Te nemen of te laten

Aangezien de eerste versies van de ‘nieuwe’ Edge wel eens voor de nodige compatibiliteitsproblemen kunnen zorgen, krijgen bedrijven de optie om de update woensdag al te ontvangen of nog even verder te blijven werken met de oude versie. Bepaalde synchronisatiefuncties zullen wellicht nog niet kunnen geactiveerd worden tegen woensdag. Echter krijgen particulieren niet de optie om de update nog even uit te stellen.

Zwarte schaap

Microsoft hoopt dat de update de prestaties van Edge kan verbeteren, en bijgevolg ook de populariteit kan verhogen. De browser van Microsoft door het gros van de Windows-gebruikers genegeerd. De opvolger van Internet Explorer is dus voorlopig hetzelfde lot begaan als zijn grootvader. Volgens recent marktonderzoek komt het globale marktaandeel van Edge 18, de meest up-to-date versie van Edge, nog niet boven de 5% uit. Nog geen tiende van het martkaandeel van Google Chrome, mobiele en desktopversie opgeteld.

Gerelateerde artikelen

Getest: Wat is de beste browser in 2020?

Is de snelste browser ook de beste browser? Niet altijd. Wij leggen je het verschil uit tussen de 6 populairste browsers van 2020.