De eerste cumulatieve update voor Windows 10, KB3081424, zorgt voor een eindeloze reeks crashes bij sommige gebruikers.

De test toont wetenschappers aan hoe de VIPER schuine hellingen op de maan zou oprijden en ander leuks.  


NASA kreeg deze week een voorproefje op hoe de VIPER (kort voor Volatiles Investigating Polar Exploration Rover) zich zou voortbewegen op de maan. De ruimtevaartorganisatie plaatste een model van zijn ruimtetoestel ter grootte van een golfkarretje op het Lunar Operations Laboratory (SLOPE), dat maanlandschappen kan nabootsen.  

NASA zal VIPER naar de zuidpool van de maan sturen, waar de bemande Artemis-missie ook zal landen, op zoek naar water en ijs in de regio. Daarna zal het stalen verzamelen en analyseren om zo te bepalen of er genoeg water op de maan aanwezig is om toekomstige missies te ondersteunen. Wanneer de Rover werd voorgesteld, zei projectmanager Daniel Andrews nog dat “Water het sleutelelement is voor leven op de maan – net zoals dat het geval is op aarde.” Andrews vroeg zich ook luidop af of “de maan echt wel voldoende voorzieningen biedt om er effectief te kunnen leven.” Toch is Andrews ervan overtuig dat “De Rover ons zal helpen om vele vragen op te lossen; gaande van waar het water zich precies bevindt, tot hoeveel voorraad er precies is.”  

VIPER heeft nog geen lanceringsdatum maar het doel is om rond december 2022 op de maan te landen. Dit was slechts een van de vele tests die het moet ondergaan voor de uiteindelijke versie koers zet naar de maan.