Sony Playstation 4 PSN naamswverandering

Het overzicht toont je welke games op de PlayStation 4 je het meeste speelde in 2019, en ook hoeveel uren je er mee doorbracht.

Iedereen die in 2019 minstens 10 uur doorbracht met zijn of haar PlayStation, zal van Sony een jaaroverzicht toegestuurd krijgen via het mailadres waarmee het PlayStation Network account is aangemaakt. Een leuke herinnering aan de games die je het vaakst speelde tijdens het afgelopen jaar, of juist een confrontatie met het aantal uren dat je ‘verspeelde’ met te gamen.

Het jaaroverzicht begint met het aantal verschillende games dat je speelde, en je top drie meest gespeelde games. Daarvan krijg je ook te zien hoeveel uur je die drie games speelde. Het kan pas echt confronterend wanneer je verderop in het overzicht te zien krijgt hoeveel uur je in totaal speelde over een heel jaar bekeken. Speel je wel eens gemakkelijk een paar uur per dag, dan mag je je aan een hoog getal verwachten. Dat wordt nog verder uitgedrukt in het aantal dagen dat je je PlayStation aanzette, en hoeveel uren je offline, online of in de virtuele wereld van PS VR doorbracht. Je krijgt zelfs te zien op welk moment van de week je het vaakst gamet. Eens je die confrontatie overwonnen hebt, kan je jezelf op de borst kloppen met het aantal behaalde trofeeën.

Er hangt ook nog een leuk extraatje aan vast. Sony geeft immers een kleine beloning al aan zijn trouwe PlayStation-gamers. Afhankelijk van de categorie die je het meeste gespeeld hebt en het meeste trofeeën in behaald hebt (shooter, avontuur, sport, puzzel, …) krijg je nog een nieuw achtergrondthema en zes avatars opgestuurd die je kan gebruiken. Als je de mail nog niet hebt aangehad, kan je je jaaroverzicht ook bekijken door in te loggen op de website van PlayStation.

E3

Gisteren raakte ook het nieuws bekend dat Sony niet aanwezig zal zijn tijdens E3. E3 is de grootste gamingbeurs ter wereld die elk jaar in mei wordt georganiseerd te Los Angeles. Het is al het tweede jaar op rij dat Sony besluit zijn kat te sturen naar de beurs. Toch opmerkelijk in een jaar dat het met de PlayStation 5 een nieuwe console op de markt brengt. Gamers zullen dus nog geen exclusieve preview van de console krijgen tijdens E3.

Sony zal ongetwijfeld later in 2020 de PlayStation 5 nog wel officieel uit de doeken doen, maar daarvoor is nog geen exacte datum bekend. De PlayStation wordt verwacht eind 2020 tegen de koopjesperiode uit te komen.