Nieuws

Audiospecialist Bose sluit noodgedwongen alle Europese winkels

Bose gaat in de komende maanden alle Europese (en dus ook Belgische) winkels sluiten door de verschuiving naar online shopping.

Gisteren liet de Amerikaanse audiogigant Bose weten dat het besloten heeft om alle winkels in Europa, Noord-Amerika, Japan en Australië te sluiten, dat meldt The Verge. “Door de populariteit van e-commerce plant Bose om zijn huidige 119 winkels te sluiten”.

Bose vs. online shopping

Bose opende zijn allereerste fysieke winkel in 1993 en heeft sindsdien tientallen extra winkels geopend over de hele wereld. Op vlak van retail stond Bose in die tijd altijd wel een stapje voor. Hun winkels waren altijd heel stijlvol en luxueus ingericht en je kon er het gehele productgamma terugvinden. Door het sluiten van deze winkels moet de audiogigant honderden mensen noodgedwongen ontslaan. Helaas is het momenteel niet duidelijk over hoeveel mensen het precies gaat.

Colette Burke, Bose’s vice president van de wereldwijde sales, zegt daarover het volgende: “Toen we net begonnen met onze winkels was het belangrijk om met klanten in gesprek te kunnen gaan en zo hun behoeftes in kaart te brengen, in die tijd was dat al een zeer radicaal idee. Vandaag verandert de klantbeleving en zie je een verschuiving naar online aankoopervaringen.”

Wereldwijd

Volgens een woordvoerder van Bose zal het bedrijf in de komende maanden zijn 119 winkels in Noord-Amerika, Europa, Japan en Australië sluiten. In totaal zullen er nog 130 winkels openblijven in China, de Verenigde Arabische Emiraten, India en Zuid-Korea. In België heeft de audiogigant eigen winkels in Antwerpen, Gent en Hasselt. Momenteel is niet duidelijk wanneer juist deze winkels zullen sluiten. Het bedrijf verkoopt zijn producten vooral ook via andere retailers zoals Krëfel, Selexion of Vandenborre.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business