Nieuws

Google zou samenwerken met Valve om Steam naar ChromeOS te brengen

Een samenwerking met Steam zou een Chromebook ook veel aantrekkelijker kunnen maken voor gamers, ook al lijken ze er nog niet echt voor uitgerust.

Het was Android Police dat het gerucht de wereld instuurde dat Google met Valve zou samenwerken om een Steam-applicatie te creëren voor ChromeOS. Dat is het besturingssysteem dat standaard aanwezig in een Chromebook, een goedkopere maar minder krachtige versie van een laptop. Het is in principe al mogelijk om Steam games op een Chromebook te spelen via de Linus app, die door Chromebooks ondersteund wordt. Maar dan heb je slechts toegang tot een beperkt aantal games.

Android Police beweert dat ze de informatie vanuit een rechtstreekse bron hebben weten te bekomen. In een interview dat tijdens CES werd afgenomen zou Kan Liu, product manager voor ChromeOS, dat geïmpliceerd hebben. Het woord ‘geïmpliceerd’ is hier belangrijk omdat ook Android Police het nieuws nog niet met zekerheid kan brengen. Liu zou ook gezegd hebben dat gaming de meest populaire categorie voor downloads is in Play Store van Chromebook gebruikers. In dat opzicht kan een samenwerking met Valve voor beide partijen winstgevend zijn.

Nieuwe hardware

Toch blijkt het op dit moment nog te vroeg om te spreken van een perfecte match tussen Steam en ChromeOS. Doordat Chromebooks vaak voor een lagere prijs verkocht worden, zijn ze ook van net iets mindere kwaliteit dan een gemiddelde laptop. Ze kunnen in andere woorden geen indrukwekkende technische prestaties voorleggen. Er zijn op dit moment dan ook vrij weinig Chromebook-modellen die een grafische kaart hebben die games met een hoge beeldkwaliteit ondersteunen.

Volgens Android Police mogen we in de toekomst dan ook nieuwe Chromebooks verwachten met een sterkere grafische kaart. We zien dan ook stilaan Chromebooks opduiken die qua technische prestaties de afstand met standaard laptops aan het dichten zijn. Maar sterkere grafische kaarten betekent dat ze wellicht ook een stuk duurder zullen gaan worden. De nieuwe Samsung Galaxy Chromebook die Samsung tijdens CES voorstelde, lijkt die nieuwe trend alvast te illustreren.

Daarnaast lanceerde Google enkele maanden geleden Google Stadia. De cloudgamingdienst zou compatibel moeten zijn voor verschillende hardware, en dus ook Chromebooks. Steam toevoegen aan ChromeOS zou dus eigenlijk directe concurrentie betekenen voor Google Stadia.

CES 2020chromebookgaminggoogleGoogle Stadiaontspanningsteamvalve

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals