Nieuws

Disney maakt compilatie van parodieën uit The Simpsons

Films van Disney werden zelden gespaard in The Simpsons. Disney zet voor de fans van de show nog eens de beste momenten op een rij waarin ze voor schut werden gezet.

De populaire animatieserie The Simpsons vierde onlangs zijn dertigste verjaardag. Tijdens die dertig jaar en evenveel seizoenen, stak de cartoon regelmatig de draak met andere populaire films en series. Ook Disney passeerde daarbij regelmatig de revue. Meer dan eens kregen Disney klassiekers zoals Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen, Lady En De Vagebond en De Kleine Zeemeermin een atypische verwerking in The Simpsons.

Ironisch genoeg is The Simpsons sinds maart 2019 eigendom van Disney. Toen kocht Dinsney de productiestudio 20th Century Fox over. Om dat nog eens duidelijk te maken aan de wereld, uploadde Disney op YouTube een compilatie van enkele fragmenten uit The Simpsons waarin de producties van Disney of Disneyland geparodieerd worden.

Het resultaat is een leuke throwback voor fans van The Simpsons. De parodieën van Disney leverde vaak hilarische momenten op in de show. Aandachtige fans misten toch enkele iconische momenten die (bewust?) ontbraken. Dat Disney niet zo happig is om uit te pakken met een scène waarin Principal Skinner advocaten van Disney verrot slaat omdat ze hem aanklagen voor auteursrechtschending kunnen we ergens nog wel begrijpen.

Nieuw leven

Met deze video probeert Disney de populariteit van de show weer terug te brengen. Alle afleveringen zijn immers ook zichtbaar op het streamingplatform Disney+ (waarvan bekend geraakte dat wij er nog tot de zomer op moeten wachten). Buiten één aflevering dan: een aflevering uit 1991 waarin Michael Jackson een gastrol opnam, wordt niet aangeboden omwille van de controverse die rond de overleden zanger hangt sinds de HBO-documentaire Leaving Neverland.

Disney probeert de show zelf ook weer een nieuw elan te geven. Na het dertigste seizoen ontstond het gerucht dat The Simpsons er dan toch mee zouden stoppen, tot Disney aankondigde dat er nog minimaal twee seizoen zouden volgen. Seizoen 31 is op dit moment volop aan de gang, seizoen 32 begint eind dit jaar. Na seizoen 32 zal de show 713 afleveringen tellen, een absoluut record.

Toch zijn The Simpsons al jarenlang over het hoogtepunt heen. Dat beleefde het al in 2000, toen de afleveringen van seizoen 12 gemiddeld zo’n 15 miljoen keer werden bekeken op Fox TV. Sindsdien is het aantal kijkers en, laten we eerlijk zijn, de kwaliteit van de show systematisch afgenomen. Seizoen 30 werd gemiddeld nog maar 3,7 miljoen keer bekeken. Veel fans zouden het dan ook niet erg vinden moest Homer stilaan zijn laatste “D’oh” hebben geroepen.

Stereotiepen

Een ander nieuws dat recent bekend raakte over The Simpsons, is het mogelijk verdwijnen van het personage Apu. Apu is het Indische personage die een dag- en nachtwinkel uitbaat. Door zijn stereotiepe accent en de vele grappen over zijn afkomst en geloof, steeg de kritiek op het personage met de jaren. Henk Azaria, die de stem inspreekt, besloot dan ook om geen opnames meer voor Apu te doen. De man spreekt wel nog heel wat andere stemmen in van personages, zoals Chief Wiggum en barman Moe.

Het personage Apu wordt aangewreven een te stereotiep beeld te schetsen van de Indische bevolking.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business