Nieuws

Coronavirus leidt tot meer downloads Plague Inc. game

De mobiele game Plague Inc. stond vorige week op nummer één in de top betaalde mobiele games. Vermoedelijk door het coronavirus.

Intussen verpreid het Coronoavirus zich wereldwijd ranzendsnel. In China zijn 80 mensen aan het mysterieuze virus overleden en het aantal gevallen blijft maar stijgen. Die wereldwijde ‘epidemie’ merken ze ook bij de mobiele game Plague Inc.

“We zien een stijging in het aantal gebruikers elke keer er een ziekte of virus uitbreekt in de wereld”, laat Ndemic Creations, ontwikkelaar van Plague Inc., weten aan Cnet. Meer mensen schakelen over naar het spelletje dat hier en daar ook wel eens tot zwarte humor kan leiden.

Plague Inc.
Kies het virus dat je wil verspreiden.

Plague Inc.

De mobiele game, die beschikbaar is op iOS, Android of Steam en consoles bestaat al sinds 2012. De bedoeling is dat je een ziekte en strategie uitkiest waarmee je de wereld wil gaan besmetten. Maar je kan de ziekte ook gaan tegenhouden of bepalen waar ze uitbreekt.

Vorige week woensdag liet de BBC weten dat Plage Inc. de nummer één top betaalde game in China was. De game-ontwikkelaar vermoed dat mensen op zoek gaan naar manieren om het mysterieuze coronavirus tegen te gaan. Ndemic Creations liet zelfs nog weten dat de servers het moeilijk hadden om de stijgende vraag bij te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business