Nieuws

Pinterest laat gebruikers virtueel makeup-up testen 

Ook Pinterest is begonnen met het toepassen van Augmented Reality voor het testen van makeup.

Vanaf vandaag zullen Pinterest-gebruikers virtueel verschillende lippenstiftmerken kunnen uitproberen zoals Sephora, Urban Decay, NYX en zelfs Lancome nog voor ze de lippenstift aanschaffen. De nieuwe feature heet ‘try on’ en wordt ondersteund door Lens. Je opent in de zoekbalk gewoon het Lens camera-icoontje en klikt op ‘probeer uit’ om zo verschillende tinten te testen.

Met de lancering van de nieuwe feature voegt Pinterest zich nu bij andere merken en platformen die ook dergelijke schoonheidsfeatures aanbieden. IL MAKIAGE rolde vorig jaar ook een makeup-algoritme uit, terwijl YouTube en Amazon nu allebei gelijkaardige try-on features hebben ingevoerd. L’Oréal, Benefit en Neutrogena zijn ook al met de feature gestart.

In tegenstelling tot andere tools, meent Pinterest dat het wil dat consumenten  hun authentieke zelf appreciëren. Daarom biedt Try On ook geen features die de huid uitvlakken of die je uiterlijk photoshoppen. Daarnaast heeft het de tool ook mee geïntegreerd in de skin tone range feature, waardoor Pinterest-gebruikers nu gelijkaardige lippenstiftkleuren kunnen bekijken op huidstinten die op de eigen tint gelijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business