LastPass heeft via mail laten weten dat het zijn native applicatie voor macOS stopzet en inzet op een nieuwe 'losse' webapplicatie.

Advertentie

De populaire paswoordmanager LastPass heeft laten weten dat het zijn macOS applicatie vanaf 29 februari stopzet. Het bedrijf communiceerde dat via mail en gaf meteen ook aan dat er een nieuwe webapplicatie in de plaats is die de app vervangt.

Volgens de paswoordmanager is het voor gebruikers en ontwikkelaars beter om in te zetten op een webapplicatie. Op die manier kunnen bugs en nieuwe functies sneller opgelost en toegevoegd worden. Ook omwille van een aantal veranderingen in Safari 12 sinds 2018 heeft LastPass deze beslissing genomen. Concurrent 1Password blijft zijn macOS applicatie wél behouden.

LastPass
De oude ‘vaste’ macOS app.

LastPass macOS

Volgens de Amerikaanse website TheVerge betekent dat ook dat de applicatie er een stuk minder mooi uitziet omdat de webapp nu best wel uit de boot valt (vergeleken met native macOS applicaties). Nadelig is ook dat verschillende functies in macOS daardoor geen invloed meer hebben op de applicatie. Zo kan je dus geen gebruik meer maken van de sneltoetsen om gemakkelijk door de app te navigeren.

Voor de duidelijkheid: vanaf 29 februari 2020 zal LastPass de macOS applicatie dus niet meer ondersteunen.

LastPass
De nieuwe ‘losse’ webapp.

 

 

 

 

 

 

Advertentie