Nieuws

Zo werd Carrie Fisher digitaal toegevoegd aan Star Wars: The Last Jedi

star wars carrie fisher
Actrice Carrie Fisher overleed tijdens de opnames van The Last Jedi, maar het verhaal van Princess Leia was nog niet ten einde. Zo werd ze teruggebracht.

Star Wars: Rise of Skywalker was op zijn minst indrukwekkend te noemen, dat moet je toegeven zelfs als je de film (of zelfs de hele nieuwe trilogie) maar niets vond. De special effects dropen van het scherm en men is er zelfs in geslaagd om actrice Carrie Fisher terug te brengen in digitale vorm. Een video toont hoe dat allemaal in zijn werk ging. 

Carrie Fisher

De sterkste prestatie van het special effects team is ongetwijfeld het levensecht terugbrengen van Carrie Fisher, die op 27 december 2016 overleed aan de gevolgen van een medisch noodgeval. De actrice was 60 jaar oud en op het moment van haar overlijden bijna klaar met het opnemen van haar scènes voor The Last Jedi. Het verhaal van Princess Leia eindigde echter niet in die film en dus moest er een oplossing gezocht worden. Deze werd er gevonden in een verzameling van visuele effecten. 

Paul Walker

Het is zeker niet de eerste keer dat een acteur na zijn overlijden wordt teruggebracht om een film te voltooien. Acteur Paul Walker overleed in 2013 in een auto-ongeval terwijl hij bezig was aan de opnames van The Fast and the Furious 7. Met de hulp van speciale effecten en de broer van Walker werden toen enkele scènes digitaal opgebouwd. Er werd ook een afscheidsscène gecreëerd. 

Opgelet! Onderstaande video bevat uiteraard spoilers uit Star Wars: Rise of Skywalker!

ontspanningstar warsThe Last Jedi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals