Nieuws

Telenet stopt met analoge radio vanaf volgende dinsdag

Vanaf dinsdag 11 februari zal Telenet officieel het analoge radiosignaal stopzetten.

Vanaf dinsdag 11 februari zal Telenet officieel de stekker uit analoge radio trekken. Het analoge radiosignaal wordt stopgezet omdat Telenet meer ruimte wil vrijmaken op het kabelnetwerk voor andere digitale toepassingen zoals internetradio of DAB+. Voor de duidelijkheid; het gaat hier om radiotoestellen die met een kabel aan de wandcontactdoos zijn verbonden. Alleen zij zullen niet langer nog signaal ontvangen. Deze stap is een onderdeel in de fameuze ‘signaalswitch’ van het bedrijf.

Telenet Analoog

Volgens Data News zou de telecomgigant nog een van de weinige providers in Europa zijn die een analoog radiosignaal aanbieden. Momenteel is ook niet geweten hoeveel mensen of toestellen nog van deze technologie gebruikmaken vandaag. Maar door het stijgende internetverkeer heeft de Vlaamse telecomprovider beslist de dienst stop te zetten om meer plaats te maken voor moderne dingen.

Om klanten in te lichten heeft het bedrijf een e-mail en brief verstuurd naar alle klanten om hen te informeren. Er zijn uiteraard meer dan genoeg alternatieven vandaag de dag om radio te luisteren zoals DAB+, internetradio of een digitale radio via de ether.

Klanten die via een radioantenne naar de radio willen luisteren kunnen deze kosteloos aanvragen bij hun provider.

Telenet

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business