Het is niet altijd duidelijk welke computerprogramma's data versturen via je internet, laat staan met wie ze communiceren. Glasswire biedt een oplossing.

Onderzoekers vonden in WhatsApp een ernstig beveiligingslek waarbij hackers toegang hadden tot privégegevens.

Onderzoeker Pal Weizman heeft een ernstig lek ontdekt in de desktopversie van WhatsApp. Volgens Weizman was het voor hackers mogelijk om toegang te hebben tot de privégegevens van WhatsAppgebruikers.

WhatsApp en veiligheid

In deze nieuwe episode van veiligheidsnachtmerries krijgt Facebook voor de zoveelste keer te maken met beveiligingsfouten waardoor kwaadwilligen eenvoudig toegang hadden tot privégegevens van gebruikers. Via de desktopversie voor Windows en Mac konden hackers via een speciaal bericht toegang krijgen. Volgens Weizman zat het probleem in de voorvertoning die WhatsApp toont bij een webpagina. Zo is gebleken dat de JavaScript-code in de banner van de voorvertoning een aantal beveiligingsprotocollen wist te omzeilen waarmee je toegang had tot de privégegevens van gebruikers.

De onderzoeker geeft nog aan dat de desktopversie gebouwd is in een oudere versie van Chromium. Het lek zou volgens hem al een tijdje gedicht zijn in de nieuwe versie van Chromium. Maar Facebook maakte nog gebruik van de verouderde versie waardoor de kwetsbaarheid een tijdlang aanbleef.

Het is dus belangrijk dat je als gebruiker update naar versie 0.3.930 van de Windows- en Macversie van WhatsApp.