Na LG, ZTE en Ericsson blijven ook Amazon en Nvidia weg van MWC door de dreiging van het Corona-virus.

Hardwareproducent Nvidia en e-commercegigant Amazon zullen niet deelnemen aan het Mobile World Congress in Barcelona dat plaatsvindt van 24 tot 27 februari door de dreiging van het Corona-virus. Het nieuws komt er nadat grote namen zoals LG, ZTE en Ericsson vorige week ook al afzegden. De organisatie van MWC liet van hun kant weten dat het evenement gewoon zal doorgaan, al worden er bijkomende maatregelen getroffen om de gezondheid van bezoekers te garanderen, waaronder temperatuurmetingen.

Geen AI met Nvidia

Nvidia is een van de sponsors van MWC en werkte daarvoor samen met organisator GSMA. Zo zou de producent van grafische kaarten een heel programma hebben georganiseerd met sessies rond artificiële intelligentie. De kans dat deze nog zullen doorgaan is dus klein, daar Nvidia geen medewerkers meer naar het congres wil sturen. De gezondheidsrisico’s rond het Corona-virus zouden volgens het bedrijf immers te hoog zijn.

Ook Amazon laat zich niet zien

Naast Nvidia is Amazon een andere grote naam die het congres op het laatste moment afzegt, dat liet de techgigant weten aan TechCrunch. “Door de uitbraak en de gezondsheidsrisico’s rond het Corona-virus, zal Amazon niet deelnemen aan MWC van 24-27 februari.” Zo schreef het e-commercebedrijf. 

De vraag is nu of andere technologiebedrijven het voorbeeld van grote namen zoals Amazon zullen volgen en ook verstek zullen laten gaan voor MWC. Met nog twee weken voor de start van het congres lijkt dit alvast heel waarschijnlijk. 

Extra maatregelen voor MWC

GSMA doet er momenteel alles aan om te garanderen dat zij die het evenement wel bezoeken, zo goed mogelijk beschermd zijn tegen het virus. De organisatie werkt zo samen met de Spaanse authoriteiten en voegt daarbovenop nog een aantal extra maatregelen toe. 

Zo zullen reizigers uit de Hubai-provincie niet toegelaten worden op het congres en moet iedereen die in China geweest is de laatste tijd moeten kunnen bewijzen dat ze al minstens 14 dagen terug zijn uit het land. De temperatuur van bezoekers zal bovendien gemeten worden en er wordt verwacht dat alle deelnemers kunnen verzekeren dat ze met niemand besmet in contact zijn gekomen. 

Daarnaast zullen er ook een hoop hygiënische maatregelen geïmplementeerd worden. Zo zullen oppervlakken die vaak aangeraakt worden regelmatig gedesinfecteerd worden en zal het aanwezige personeel getraind worden om bezoekers zo goed mogelijk bij te staan. Er wordt opgeroepen om een “no-handshake policy” te respecteren en er zal ook een telefonische hotline zijn waarbij men terecht kan voor extra informatie.